Invitație | Lansare de carte online: „Singurătatea îmblânzită: reflecții citadine despre Părinții pustiei”

de | apr. 1, 2020

Facultatea de Teologie Ortodoxă, din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, vă invită la lansarea online a cărții „Singurătatea îmblânzită: reflecții citadine despre Părinții pustiei”, apărută recent la Editura Trinitas a Patriarhiei Române, semnată de lect. univ. dr. Paul Siladi.

Evenimentul va avea loc luni, 6 aprilie 2020, începând cu ora 19.00, în sala virtuală „Vasile Petrașcu”, cu participarea Preasfințitului Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

„E o lectură bună în vremuri în care, fără să vrem, ajungem să replicăm, la scară mică, ceva din felul de a trăi al bătrânilor din deșertul egiptean: izolarea.”, spune Paul Siladi, autorul lucrării.

Noua apariție editorială va fi prezentată de pr. conf. univ. dr. Cristian Sonea, prodecanul facultății, și de pr. lect. univ. dr. Liviu Vidican-Manci, directorul Seminarului Teologic Ortodox din municipiu.

Manifestarea va fi moderată de pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, care a scris Cuvântul înainte al cărții.

„Volumul i se adresează omului contemporan, mirean sau călugăr, care mai caută înțelepciunea din inima pustiei pentru a o altoi în cea citadină a secolului XXI”, a spus pr. prof. Vasile Stanciu.


Răsfoieşte rezumatul cărții aici.


Despre autor

Paul Siladi este doctor în teologie al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca (2011). A urmat studii de teologie și publicistică la Universitatea „Friedrich-Alexander”, Erlangen-Nürnberg. Realizează emisiuni religioase la Radio Renașterea din 2005, din 2012 este colaborator al Ziarului Lumina, unde publică săptămânal pe tema spiritualității părinților deșertului. Din 2014 este cadru didactic asociat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, în prezent fiind lector universitar în cadrul aceleiași facultăți.


 

Invitație | Lansare de carte online: „Singurătatea îmblânzită: reflecții citadine despre Părinții pustiei”

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Bisericii „Sfânta Varvara” din Salina Ocna Dej

Hramul Bisericii „Sfânta Varvara” din Salina Ocna Dej

În ziua de cinstire a Sfintei Mari Mucenițe Varvara, luni, 4 decembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la biserica din subteranul Salinei Ocna Dej, cu...