IPS Mitropolit Andrei este oaspetele PS Episcop Macarie în Scandinavia

de | aug. 25, 2023

În aceste zile Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei al Clujului se află, la invitația chiriarhului locului, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie, într-o vizită fraternă în Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord.
Însoțiți de către protopopul de Beclean pe Someș, Părintele Dragoș Cristian și de către Părintele Consilier Arhid. Claudiu Grama, ierarhii au cercetat obștile monahale din Mănăstirile Ikast și Tårs dar și altarele euharistice din locașurile românești proprii de închinare din Regatele Danemarcei și Norvegiei: Vejle, Esbjerg, Herning, Viborg, Kristiansand, Stavanger și Haugesund, edificate de-a lungul anilor.
Itinerariul duhovnicesc al ierarhilor va culmina duminică, 27 august 2023, cu Sfânta Liturghie Arhierească din Biserica Paraclis Episcopal din orașul norvegian Bergen, urmată de manifestările duhovnicești și culturale prilejuite de celebrarea a 15 ani de existență a Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord. Marți, 29 august 2023, la prăznuirea Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, ierarhii vor liturghisi în Biserica Paraclis Episcopal din Oslo, capitala regatului norvegian.
Text și foto: Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...