Liturghia Darurilor mai înainte sfințite la Biserica „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din Cătina

de | mart. 11, 2022

Vineri, 11 martie 2022, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Liturghia Darurilor mai înainte sfințite, numită și a Sfântului Grigorie Dialogul, la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Cătina, județul Cluj. În cadrul slujbei, ierarhul s-a rugat pentru pacea lumii și, în special, pentru cei care suferă din cauza războiului din Ucraina.

Alături de Preasfinția Sa au slujit: protopopul de Gherla, preotul Iulian Paul Isip, secretarul de cabinet al ierarhului, arhidiaconul Sergiu-Iustin Pop, preotul paroh Gheorghe-Aurelian Ilovan, precum și alți preoți invitați.

La finalul slujbei, Episcopul-vicar Benedict Bistrițeanul le-a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură.

Pentru întreaga activitate pastorală și administrativă, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul l-a hirotesit iconom, cu dreptul de a purta brâul roșu, pe parohul Gheorghe Ilovan.

La rându-i, preotul paroh i-a mulțumit ierarhului pentru prezență și pentru binecuvântarea oferită comunității parohiale la începutul Postului Mare. În semn de prețuire și recunoștință, din partea credincioșilor, i-a oferit un engolpion și o cruce pectorală.

De asemenea, la finalul Liturghiei, a avut loc o expoziție cu vânzare. Preșcolarii de la Grădinița Cătina  împreună cu elevii Școlii Gimnaziale Cătina au confecționat săptămână trecută felicitări și mărțișoare. Suma obținută din vânzarea lor va fi depusă într-un cont care sprijină copiii ucrainieni, potrivit preotului Gheorghe Ilovan.

Scurt istoric

Biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Cătina, impunătoare prin arhitectură și amplasare geografică, a fost ridicată între anii 1969-1982, prin truda credincioșilor și sub îndrumarea duhovnicească a preotului Eugen Șerban, fiind sfințită de vrednicul de pomenire Arhiepiscopul Teofil Herineanu.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ionuț Chifa

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 16:00, la Biserica cu hramurile „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sângeorz-Băi (Parohia Sângeorz-Băi III), județul Bistrița-Năsăud, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul,...