Lucrările unor artiști plastici profesioniști clujeni, expuse în galeriile Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca

de | feb. 17, 2023

Lucrări semnate de peste 40 de artiști plastici profesioniști clujeni, aflați în perioada de maturitate a creației, vor putea fi văzute, timp de o lună, în galeriile Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Acestea sunt reunite în expoziția colectivă, intitulată „Așezare. Semne și locuri străvechi în contemporaneitate”, ce cuprinde lucrări de pictură, ceramică și sculptură. „Ceea ce îi apropie pe cei peste 40 de artiști este seriozitatea demersului pe care îl întreprind, căutarea autentică a unor forme de exprimare compatibile cu voinţa lor de reprezentare, dar şi cu exigenţele contemporane și autenticitatea.”, anunță organizatorii.

Organizată de Asociațiile culturale „Invizibil” și „Chip și asemănare”, împreună cu  Departamentul de iconografie al Centrului de studii misionare și nomocanonice din cadrul  Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai”, manifestarea își propune să ofere o deschidere spre valorile culturale tradiționale, o legătură cu trecutul, care să atragă atenția tinerilor asupra înțelepciunii străbunilor și să îi facă mai puternici în deciziile lor viitoare.

Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 24 februarie 2023, de ora 17:00, la Galeriile „Ermineia” (etajul 1) și „Imago” (etajul 2),  din clădirea  Facultății de Teologie Ortodoxă din    Cluj-Napoca, str. Bisericii „Sfântul Toma”, nr. 2, Cluj-Napoca.

La eveniment va fi prezent Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, iar cuvântul de deschidere al expoziţiei va fi susţinut de pr. conf. univ. Ioan Bizău, cunoscut specialist în artă modernă și contemporană, dar și în teologie liturgică, arta icoanei și arhitectură liturgică.

Lucrările vor rămâne pe simeze până pe 24 martie a.c., iar expoziţia poate fi vizitată gratuit, zilnic, între orele 10:00 – 20:00.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
Stagiunea de primăvară Madrigal 2024, la Palatul Patriarhiei

Stagiunea de primăvară Madrigal 2024, la Palatul Patriarhiei

Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu, invită publicul la evenimentele Stagiunii de primăvară - Madrigal 2024, o trilogie de concerte extraordinare, în care sunetul unic al ansamblului se împletește cu elemente de artă dramatică, iluminat arhitectural și proiecții...

Crăiasa Zăpezii revine pe scena Teatrului „Puck”

Crăiasa Zăpezii revine pe scena Teatrului „Puck”

Duminică, 18 februarie, și marți, 20 februarie, cei mici sunt așteptați să urmărească la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca unul dintre cele mai iubite spectacole din repertoriul instituției: „Crăiasa Zăpezii”. De asemeni, sâmbătă, 17 februarie, pe aceeași scenă...