„M-am rugat lui Dumnezeu să nu mă ia, să mă lase să mai vin o dată la Nicula”

de | aug. 13, 2016

Grupuri de pelerini continuă să urce dealul spre mănăstirea Nicula, drum bătătorit de picioarele credincioșilor de sute de ani. Deși calea a fost grea și bagajele multe pentru câte au nevoie pentru două-trei zile, pe fața lor se citește bucuria că încă o dată Dumnezeu le-a dat sănătate și putere să ajungă la Maica Domnului.

Din șirul de pelerini se distinge tanti Ioana Simeria, o bătrână mărunțică. Are 83 de ani, însă foarte sprintenă pentru vârsta ei. Urcă dealul cu pași hotărâți și spune că a venit la mănăstirea Nicula de la Gura Humorului. Este a 14-lea an de când ajunge la icoana Maicii Domnului.

Iubesc mult icoana Maicii Domnului și bisericuța pe care o înconjor în genunchi și mă rog pentru multă sănătate. M-am rugat la Dumnezeu să nu mă ia, să mă lase încă puțin să mai vin o dată aici. Este cea mai frumoasă mănăstire din țară!”, spune cu lacrimi în ochi tanti Ioana.

Nu și-a dorit nici cazare, nici masă doar să mai ajungă în curtea mănăstirii și să-și spună Maicii Domnului necazul și rugăciunea ei.

Am venit singură și nu mi-am dorit casă și masă. Cazarea e sub pălărie și masa e în traistă. De la Paști mă rog să pot veni. Am simțit că am fost chemată aici. De alaltăieri îmi pregătesc bagajul să vin și dacă e să mor, tot nu-mi pare rău! Am văzut-o pe Maica Domnului încă o dată. Am ținut post și mi-a ajutat Dumnezeu. Am să stau la rând să mă spovedesc. Am doi băieți, unul dintre ei e pădurar, celălalt locuiește cu mine. Mă rog să-i păzească Dumnezeu și să-i întoarcă la credință. De aceea plâng, pentru că ei merg pe cale greșită…”

După un lung efort de a parcurge la picior150 de kilometri în trei zile, pe poarta mănăstirii au intrat și pelerinii din satul sălăjean Derșida. Cu o cruce împodobită cu un ștergar și flori, „norodul” a înconjurat bisericuța de lemn a mănăstirii după care, cu toții s-au așezat în genunchi și, printre lacrimi, au rostit o rugăciune de mulțumire Maicii Domnului pentru ajutor, cerându-i sănătate pentru ei și pentru cei dragi, dar și pace-n țară și-n lume. Cântând pricesne au înconjurat și biserica veche de zid a mănăstirii, după care s-au așezat la rând pentru a se închina la Icoana Maicii Domnului, situată în biserică, în fața altarului. Bucuria întâlnirii cu Maica Domnului s-a putut citi pe fețele lor, mulți se vor spovedi mâine dimineață și așteaptă să participe la Sfânta Liturghie și să se împărtășească.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Sângeorz-Băi

Hramul Bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Sângeorz-Băi

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, marți, 23 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la Biserica „Sfântul Mare...