Medicul pediatru Nicolae Miu: „Medicul trebuie să devină credincios”

de | mai 27, 2016

Seria de conferințe sub genericul „Glasul Bisericii în cetate” a continuat joi, 26 mai 2016, la Zalău cu o nouă întâlnire. Invitatul Episcopiei Sălajului a fost cunoscutul pediatru prof. univ. dr. Nicolae Miu. El a prezentat în fața auditoriului comunicarea cu tema „Medicină și Religie – Dăruind vei dobândi”, arătând că trebuie intesificată legătura dintre medici și preoți, în lucrarea de vindecare a bolnavilor:

Partea a doua a conferinței a fost dedicată întrebărilor venite din sală, întrebări cărora invitatul a încercat să răspundă cât mai convingător. Au fost astfel atinse teme precum: vaccinurile, alimentația copilului, vorbindu-se și despre limita până la care trebuie să intervină medicul în cazurile unor boli terminale. De asemenea, s-a abordat tema avortului și demnitatea actului medical, atât din partea pacientului cât și a cadrelor medicale. Aici, inevitabil, s-a vorbit despre neajunsurile sistemului medical din România și despre faptul că de multe ori, actul medical este subjugat de aspectul economic. Nu a lipsit din discuție problema prelevării de organe și a morții cerebrale. Domnul profesor Nicolae Miu a evidențiat, în cazul intervențiilor sale, necesitatea ca medicul să devină credincios.

 

Preasfințitul Petroniu, episcopul Sălajului:

Medicul pediatru Nicolae Miu este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca. Este doctor din anul 1974, când a susținut o teză de pionierat pentru vremea respectivă, având ca temă magneziul în patologia copilului. A coordonat peste 50 de teze de doctorat, ucenicii domniei sale sunt acum reputați medici în țară și străinătate.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...