Mii de credincioși, așteptati la pelerinajul pe jos „La Nicula colo-n deal”

de | aug. 13, 2018

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, organizează pentru al șaptelea an consecutiv un pelerinaj pe jos, în ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului, marți, 14 august 2018, începând cu ora 12.00, din Gherla spre Mănăstirea Nicula. Procesiunea va fi condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului și va debuta cu un moment de rugăciune, după care, în sunet de toacă și cântări, se va porni pe următorul traseu: Biserica Sfântul Nicolae – Str. Avram Iancu – Autogară – Str. Liviu Rebreanu – Nicula Sat – Mănăstirea Nicula. Spre deosebire de anii trecuți, va avea loc un scurt moment de rugăciune la intrarea, din strada Liviu Rebreanu, în incinta Mănăstirii Sfinții 40 de Mucenici, Memorialul Gherla. La procesiune vor participa și Preasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolit de Hama și Preasfințitul Părinte Qais, Episcop de Erzurum din Patriarhia Antiohiei. Vor lua parte la acest pelerinaj și foarte mulți preoți din cuprinsul Eparhiei Vadului, Feleacului și Clujului, alăturii de miile de pelerini.

Pelerinajul numit „La Nicula colo-n deal” amintește de marele pelerinaj din anul 1699, când icoana pictată de preotul Luca, din Iclod, și donată de nobilul Ioan Cupcea bisericii din Nicula a lăcrimat timp de trei săptămâni.

„Mulţimea credincioşilor care se adună an de an la Nicula dă mărturie că încă mai există credinţă. De fapt, cele două coordonate pe care se sprijină toată spiritualitatea noastră este credinţa-n Dumnezeu, în Maica Domnului, şi ataşamentul faţă de valorile pe care înaintașii ni le-au transmis. Dacă le păstrăm suntem nişte oameni fericiţi. Dacă le pierdem, valul vremelniciei ne înghite”, a precizat IPS Părinte Andrei.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...