Mii de credincioși, așteptati la pelerinajul pe jos „La Nicula colo-n deal”

de | aug. 13, 2018 | Actualitatea religioasă

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, organizează pentru al șaptelea an consecutiv un pelerinaj pe jos, în ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului, marți, 14 august 2018, începând cu ora 12.00, din Gherla spre Mănăstirea Nicula. Procesiunea va fi condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului și va debuta cu un moment de rugăciune, după care, în sunet de toacă și cântări, se va porni pe următorul traseu: Biserica Sfântul Nicolae – Str. Avram Iancu – Autogară – Str. Liviu Rebreanu – Nicula Sat – Mănăstirea Nicula. Spre deosebire de anii trecuți, va avea loc un scurt moment de rugăciune la intrarea, din strada Liviu Rebreanu, în incinta Mănăstirii Sfinții 40 de Mucenici, Memorialul Gherla. La procesiune vor participa și Preasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolit de Hama și Preasfințitul Părinte Qais, Episcop de Erzurum din Patriarhia Antiohiei. Vor lua parte la acest pelerinaj și foarte mulți preoți din cuprinsul Eparhiei Vadului, Feleacului și Clujului, alăturii de miile de pelerini.

Pelerinajul numit „La Nicula colo-n deal” amintește de marele pelerinaj din anul 1699, când icoana pictată de preotul Luca, din Iclod, și donată de nobilul Ioan Cupcea bisericii din Nicula a lăcrimat timp de trei săptămâni.

„Mulţimea credincioşilor care se adună an de an la Nicula dă mărturie că încă mai există credinţă. De fapt, cele două coordonate pe care se sprijină toată spiritualitatea noastră este credinţa-n Dumnezeu, în Maica Domnului, şi ataşamentul faţă de valorile pe care înaintașii ni le-au transmis. Dacă le păstrăm suntem nişte oameni fericiţi. Dacă le pierdem, valul vremelniciei ne înghite”, a precizat IPS Părinte Andrei.

 

Ultimele articole

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P2

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P2

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură” susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19.00.20

Mărturisiţi-vă Domnului că este bun!

Mărturisiţi-vă Domnului că este bun!

Vremurile pe care le trăim sunt grele. Parcă toate rânduielile s-au dat peste cap şi nimeni nu ştie ce să facă. Cele rele nu se mai pot îndrepta şi cele ce lipsesc nu se mai pot număra. Priveliştea pe care ţi-o oferă societatea de consum te duce cu gândul la cetatea...