Mii de credincioși, la hramul Mănăstirii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Țara Năsăudului

de | iun. 29, 2017

Mii de credincioși bistrițeni, dar și din alte zone, și-au îndreptat joi pașii spre Mănăstirea cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Țara Năsăudului. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, pe altarul de vară situat în curtea așezământului monahal. Din sobor au făcut parte peste 30 de preoți, în frunte cu exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopie, arhim. Dumitru Cobzaru și protopopul de Năsăud, părintele Ioan Dâmbu.

În cuvântul de învățătură, părintele mitropolit a vorbit despre credința mărturisitoare a celor doi Apostoli, care este pildă pentru creștinii de azi. De asemenea, ierarhul a arătat că astăzi nu se cere mărturisirea credinței până la jerfirea vieții, asemeni Apostolilor, ci prin cuvânt și faptă.

În cadrul slujbei ierarhul a săvârțit două hirotonii, întru ierodiacon a monahului Mina, viețuitor al mănăstirii, și întru preot, a părintelui Adrian Datu, noul paroh la Șieu Sfântu, cu filia Caila. De asemenea, majoritatea credincioșilor au venit la hramul mănăstirii  năsăudene în costume populare și mulți dintre ei s-au spovedit și împărtășit. Între pelerinii veniți la hramul mănăstirii Rebra-Parva s-a numărat și un grup de tineri din Cernăuți, aflați în această perioadă în tabără la centrul de tineret „Preot Profesor Ioan Bunea” de la Sângeorz Băi.

Mănăstirea  de călugări „Sfinții Apostoli Petru si Pavel” din Țara Năsăudului a fost întemeiată în 1993, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu. Un an mai târziu a fost pusă piatra de temelie a noii biserici, locaș de rugăciune ce a fost finalizat și sfințit în 2009. În prezent, în mănăstirea de la Rebra-Parva viețuiesc 10 monahi, în frunte cu părintele stareț Chiril Zăgrean.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...