Mitropolitul Andrei, la ceremonia de predare-primire a comenzii Diviziei 4 Infanterie „Gemina”

de | apr. 2, 2022

La sediul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, în prezenţa Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a ministrului apărării naționale, Vasile Dîncu, a șefului Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu și șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Iulian Berdilă, a avut loc joi, 31 martie 2022, ceremonia de predare-primire a comenzii marii unități.
Cu acest prilej, Mitropolitul Andrei, însoțit de Parintele Consilier Claudiu Grama, alături de preoții militari ai garnizoanei Cluj, a rostit o rugăciune de mulțumire pentru toate binefacerile revărsate asupra militarilor Armatei Române, precum si un cuvânt de învățătura si imbărbătare.
La încheierea ceremonialului, Generalul Maior in rezerva Doctor Dorin Blaiu, a primit Ordinul Sfinții Martiri Nasaudeni, din partea Înaltpreasfinției Sale, precum si Sabia cu înscrisuri gravate, Emblema de Merit in serviciul Armatei Romane, Clasa I, Livretul Militar si Legitimația Militară pentru cadrele militare in rezerva si retragere, a declarat pentru Radio Renașterea preotul militar Emanuel Cășvean.
Potrivit lt.col. Andi Asandei de la Biroul informare şi relaţii publice al Diviziei 4 Infanterie „Gemina”,  cu această ocazie, a avut loc și ceremonia de trecere în rezervă a generalului-maior Dorin Blaiu, care a asigurat comanda Diviziei 4 Infanterie „Gemina” începând cu data de 2 aprilie 2020. Domnia sa a trecut în rezervă la finalul unei cariere militare de aproape 40 de ani, pe parcursul căreia a ocupat importante funcții de conducere, atât la nivelul forțelor cât și în structurile centrale ale Ministerului Apărării Naționale.
Mitropolitul Andrei, la ceremonia de predare-primire a comenzii Diviziei 4 Infanterie „Gemina”
Generalul-maior Dorin Blaiu a predat Drapelul de Luptă și comanda diviziei locțiitorului comandantului, generalul de brigadă Nicolae Tonu.
Foto: Emil Moritz & Laurențiu Turoi

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Joi, 30 noiembrie 2023, Biserica Ortodoxă Română îl sărbătoreşte pe Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...