Mitropolitul Clujului a pus piatra de temelie la un așezământ pentru copii în Parohia Cornești

de | aug. 11, 2021

Marți, 10 august 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a fost prezent în Parohia Ortodoxă „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Cornești, unde a oficiat Paraclisul Maicii Domnului și a rostit un cuvânt de învățătură în care a evidențiat cele trei motive pentru care Maica Domnului este preacinstită de către creștinii ortodocși: Născătoare de Dumnezeu, Pururea Fecioară și este mai cinstită decât orice făptură cerească sau pământească.

După slujbă, ierahul a sfințit piatra de temelie a viitorului așezământ pentru copii, pus sub ocrotirea Sfintei Mucenițe Sofia și a celor trei fiice ale sale: Pistis, Elpis și Agapis.

Inițiativa acestui centru pentru copii îi aparține preotului paroh Dănuț-Gheorghe Pintea și se dorește a fi o șansă la educație și la o viață normală pentru 25 de copii.

Donații pot fi făcute personal, la Sfânta Biserică din parohia Cornești, sau în contul Parohiei Ortodoxe Cornești (CUI 13592427) deschis la Banca Românească RO65 BRMA 0130 0134 3460 0000.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

În săptămâna a V-a din Postul Paştilor, vineri seara, 19 aprilie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Denia Acatistului Bunei Vestiri (a Imnului Acatist), înconjurat de un sobor...