Mitropolitul Clujului a sfințit iconostasul Paraclisului Parohiei românești din Passau-Vilshofen, Germania

de | ian. 19, 2020

În Duminica a XXIX-a după Rusalii (a celor 10 leproși), 19 ianuarie 2020, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia românească „Acoperământul Maicii Domnului” din Passau-Vilshofen, Germania.

Astfel, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și a Înaltpreasfințitului Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei a sfințit iconostasul paraclisului Parohiei „Acoperământul Maicii Domnului” din Passau-Vilshofen. Slujba a avut loc de la ora 9:45 și a fost urmată de Sfânta Liturghie.

Noua catapeteasmă a fost sculptată în România, în localitatea Horea, iar icoanele au fost pictate la Mănăstirea Ponor.

În cuvântul de învățătură, pornind de la pericopa evanghelică a duminicii de astăzi, Părintele Mitropolit Andrei a vorbit despre recunoștință, în special față de Dumnezeu, părinți și dascăli.

 

La final, pentru realizările din cei trei ani de pastorație, preotul paroh Marius Ioan Jidveian a fost distins cu „Crucea Arhiepiscopală” a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

 

Starețul mănăstirii benedictine Schweklberg din Vilshofen, Richard Multerer, pentru bunăvoința de a găzdui parohia românească în incinta abației, a primit Ordinul „Mihai Vodă” pentru clerici.

Pentru facilitarea achiziționării terenului pe care va fi construită noua biserică a parohiei, primarul orașului Vilshofen, Florian Gams, dar și principalul ctitor și consilierii parohiali au primit, din partea ÎPS Andrei, Ordinul „Mihai Vodă” pentru mireni.

Vizita Părintelui Mitropolit Andrei al Clujului a debutat sâmbătă seara, 18 ianuarie, cu oficierea Tainei Sfântului Maslu. În cuvântul de învățătură, Mitropolitul Andrei a vorbit despre cele șapte Sfinte Taine ale Bisericii, care sunt tămăduitoare pentru suflet și pentru trup. De asemenea, i-a îndemnat pe cei prezenți să practice credința și tradiția românească și să nu excludă revenirea în țară.

Credincioșii prezenți s-au închinat la fragmente din moaștele mai multor Sfinți, aduse din țară de la Mănăstirea Ponor.

Paraclisul Parohiei Passau-Vilshofen este amenajat într-o clădire din incinta abației benedictine Schweklberg din Vilshofen. Recent, comunitatea ortodoxă a achiziționat un teren și a obținut autorizațiile necesare pentru a începe construcția unei biserici în orașul Vilshofen.

Parohia a fost înființată în urmă cu trei ani, odată cu numirea preotului Jidveian Marius Ioan ca paroh al acestei comunități și deserveste peste 200 de familii din mai multe orașe din zona Passau.

Din delegația Mitropoliei Clujului fac parte: preotul Cornel Coprean, parohul bisericii „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, arhidiaconul Claudiu Grama, consilier eparhial pe probleme de misiune și protocol, și arhidiaconul Dan Văscu, directorul postului de Radio Renașterea.

Foto credit: arhid. Dan Văscu

Mai multe fotografii AICI  

În Duminica a XXIX-a după Rusalii (a celor 10 leproși), 19 ianuarie 2020, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei,…

Publicată de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului pe Duminică, 19 ianuarie 2020

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...