Mitropolitul Clujului, la hramul Mănăstirii de la Cormaia

de | aug. 29, 2018 | Actualitatea religioasă

Mănăstirea bistrițeană de la Cormaia și-a sărbătorit astăzi ocrotitorul, în prezența Mitropolitului Andrei al Clujului

La slujbele de hram  au  luat parte numeroși credincioși, oficialități locale și preoți din localitățile învecinate mănăstirii. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfintitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, alături de un ales sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte protopopul de Năsăud, pr. Ioan Dâmbu, consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhid. Claudiu Grama, protopopul de Gherla,  pr. Paul Isip și fostul protopop de Gherla, pr. Ioan Morar.

Înainte de începerea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a binecuvântat noul altar de vară al mănăstirii, situat în apropierea bisericuței de lemn.

Mănăstirea are în componență și o biserică de zid ce poartă hramul Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul , care a fost sfințită în 2016.

În cadrul cuvântului de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei le-a vorbit credincioșilor despre lucrarea conștiinței și importanța ei pentru lumea în care trăim.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Andrei, Mitropolitul Clujului a instalat ca stareță a obștii monahale pe monahia Sebastiana Sîngeorzan, după ce fosta stareță stavr. Ecaterina Ghiran a trecut la Domnul în 24 decembrie 2017.

La final,duhovnicul mănăstirii,  protos. Nicodim Sîngiorzan a mulțumit ierarhului pentru prezență,  preoților împreună-slujitori și tuturor celor care cercetează și ajută mănăstirea.

La Sfânta Liturghie au participat și cei aproximativ 70 de copii aflați în aceste zile în Tabăra de vară de la Centrul misionar de tineret ,,Ioan Bunea” din  Sîngeorz-Băi, care s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos.

Mănăstirea Cormaia a fost reînfiinţată în anul 1994, pe o veche vatră monahală, de vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu, ca mănăstire de maici.

Ultimele articole

23 septembrie – Zămislirea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul

22 septembrie – Sfântul Sfințit Mucenic Foca

Sfântul Sfințit Mucenic Foca, făcătorul de minuni, Episcopul Sinopiei († 117) – S-a născut în orașul Sinopi, iar părinții săi au fost Pamfil și Maria. Încă din tinerețe s-a învrednicit de darul Duhului Sfânt, făcând minuni. A fost ales Episcop al orașului Sinopi. În...

Așezământ pentru orfani, construit de Biserică în Bistrița-Năsăud

Așezământ pentru orfani, construit de Biserică în Bistrița-Năsăud

Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, va pune, joi 24 septembrie, piatra de temelie a așezământului pentru copii orfani „Sfântul Siluan Athonitul”. Acesta va fi construit în localitatea Dorolea, din comuna Livezile, județul Bistrița-Năsăud, și va...

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca are un nou duhovnic

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca are un nou duhovnic

În sâmbăta după Înălțarea Sfintei Cruci, 19 septembrie 2020, Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, și Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al...