Mitropolitul Clujului, la hramul Mănăstirii de la Cormaia

de | aug. 29, 2018 | Actualitatea religioasă

Mănăstirea bistrițeană de la Cormaia și-a sărbătorit astăzi ocrotitorul, în prezența Mitropolitului Andrei al Clujului

La slujbele de hram  au  luat parte numeroși credincioși, oficialități locale și preoți din localitățile învecinate mănăstirii. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfintitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, alături de un ales sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte protopopul de Năsăud, pr. Ioan Dâmbu, consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhid. Claudiu Grama, protopopul de Gherla,  pr. Paul Isip și fostul protopop de Gherla, pr. Ioan Morar.

Înainte de începerea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a binecuvântat noul altar de vară al mănăstirii, situat în apropierea bisericuței de lemn.

Mănăstirea are în componență și o biserică de zid ce poartă hramul Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul , care a fost sfințită în 2016.

În cadrul cuvântului de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei le-a vorbit credincioșilor despre lucrarea conștiinței și importanța ei pentru lumea în care trăim.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Andrei, Mitropolitul Clujului a instalat ca stareță a obștii monahale pe monahia Sebastiana Sîngeorzan, după ce fosta stareță stavr. Ecaterina Ghiran a trecut la Domnul în 24 decembrie 2017.

La final,duhovnicul mănăstirii,  protos. Nicodim Sîngiorzan a mulțumit ierarhului pentru prezență,  preoților împreună-slujitori și tuturor celor care cercetează și ajută mănăstirea.

La Sfânta Liturghie au participat și cei aproximativ 70 de copii aflați în aceste zile în Tabăra de vară de la Centrul misionar de tineret ,,Ioan Bunea” din  Sîngeorz-Băi, care s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos.

Mănăstirea Cormaia a fost reînfiinţată în anul 1994, pe o veche vatră monahală, de vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu, ca mănăstire de maici.

Ultimele articole

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P2

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P2

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură” susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19.00.20

Mărturisiţi-vă Domnului că este bun!

Mărturisiţi-vă Domnului că este bun!

Vremurile pe care le trăim sunt grele. Parcă toate rânduielile s-au dat peste cap şi nimeni nu ştie ce să facă. Cele rele nu se mai pot îndrepta şi cele ce lipsesc nu se mai pot număra. Priveliştea pe care ţi-o oferă societatea de consum te duce cu gândul la cetatea...