Noua sală polivalentă din Bistrița, inaugurată în prezența Mitropolitului Andrei

de | aug. 12, 2022 | Actualitatea religioasă

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a participat vineri, 12 august 2022, la inaugurarea noii săli polivalente din municipiul Bistriţa, construită în localitatea componentă Unirea, printr-un proiect demarat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi finanţat de Ministerul Derulării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții.

Momentul a avut loc de la ora 12:00, când Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat slujba sfeștaniei și a binecuvântat noul edificiu.

La finalul slujbei, Mitropolitul Andrei i-a felicitat pe toți cei implicați în edificarea sălii polivalente, în frunte cu președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Potrivit președintelui Emil Radu Moldovan, Complexul Sportiv Polivalent Unirea reprezintă o investiție care cuprinde o sală polivalentă cu circa 3.000 de locuri, trei terenuri de sport și o pistă de atletism exterioară, precum și un centru de cazare. Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare a acestui obiectiv, ce a costat aproximativ 27,5 milioane de euro, a fost finalizat în mai puțin de trei ani.

În zonă a fost amenajată și o parcare generoasă, iar administrația județeană își propune să extindă acest proiect și prin construcția unei baze sportive și chiar a unui stadion.

Foto credit: Emil Radu Moldovan / Facebook

Ultimele articole

Acoperământul Maicii Domnului, în acatist și icoană

Acoperământul Maicii Domnului, în acatist și icoană

foto: doxologia.ro Între izvoarele de mâna întâi pentru înţelesul semnificaţiei sărbătorilor se înscriu, cu nebănuit de mare folos, acatistele şi icoanele care le sunt consacrate. Practic, acatistul descrie în versuri evenimentul sfânt din calendar, fie că este vorba...

Constituirea noii Adunări Naționale Bisericești, mandatul 2022-2026

Constituirea noii Adunări Naționale Bisericești, mandatul 2022-2026

La Palatul Patriarhiei din București s‑a desfășurat joi, 29 septembrie 2022, ședința de constituire a noii Adunări Naționale Bisericești pentru perioada 2022‑2026. În cadrul ședinței, prezidate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, au fost validate mandatele...