Noua sală polivalentă din Bistrița, inaugurată în prezența Mitropolitului Andrei

de | aug. 12, 2022

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a participat vineri, 12 august 2022, la inaugurarea noii săli polivalente din municipiul Bistriţa, construită în localitatea componentă Unirea, printr-un proiect demarat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi finanţat de Ministerul Derulării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții.

Momentul a avut loc de la ora 12:00, când Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat slujba sfeștaniei și a binecuvântat noul edificiu.

La finalul slujbei, Mitropolitul Andrei i-a felicitat pe toți cei implicați în edificarea sălii polivalente, în frunte cu președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Potrivit președintelui Emil Radu Moldovan, Complexul Sportiv Polivalent Unirea reprezintă o investiție care cuprinde o sală polivalentă cu circa 3.000 de locuri, trei terenuri de sport și o pistă de atletism exterioară, precum și un centru de cazare. Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare a acestui obiectiv, ce a costat aproximativ 27,5 milioane de euro, a fost finalizat în mai puțin de trei ani.

În zonă a fost amenajată și o parcare generoasă, iar administrația județeană își propune să extindă acest proiect și prin construcția unei baze sportive și chiar a unui stadion.

Foto credit: Emil Radu Moldovan / Facebook

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...