O seară de muzică contemporană românească „Panoramic Componistic Clujean I” la Filarmonica de Stat „Transilvania”

de | oct. 15, 2023

Marți, 17 octombrie 2023, ora 19.00, Filarmonica de Stat „Transilvania” vă invită să luați parte la o seară de muzică contemporană românească cu titlul generic „Panoramic Componistic Clujean I”. Evenimentul va avea loc în Studioul de concerte al Academiei Naționale de Muzică Gh. Dima.

Din programul serii vor face parte lucrări semnate de Şerban Marcu, Gáspár Veress, Cristian Bence-Muk, Iulia Cibişescu-Duran, Alexandru, Murariu, Răzvan Metea, Matei Pop, Tudor Feraru, Sebastian Ţună și Dan Variu.

Vor interpreta Melinda Béres (vioară), Francis Gallagher și Eugen, Cibişescu-Duran (violă), Edit Horváth, Gáspár Veress, Mira Gavriş și Iulia Cibişescu-Duran (pian), Răzvan Poptean și Cristian Ciolacu (clarinet), Toni Vîntur (percuţie), alături de Corul Filarmonicii de Stat „Transilvania” (dirijor Cornel Groza), de soprana Diana Ţugui și de Cristian Bence-Muk, respectiv Alexandru Murariu, responsabili cu muzică electronică.

Concertul este realizat în parteneriat cu ANMGD și co-finanțat prin fonduri de cercetare de la Ministerul Educației, în cadrul unui proiect coordonat de conf. univ. dr. Cristian Bence-Muk.

În ceea ce privește ̆ ̆ (ce poartă anul acesta titlul generic de Fall into Classic), acesta este cel mai important festival internaţional de muzică clasică din România, după festivalul internaţional bianual „George Enescu”. Prima ediţie a festivalului a avut loc în 1965 şi, cu o mică excepţie (un an de întrerupere), festivalul şi-a păstrat ritmicitatea anuală de-a lungul întregii sale istorii.

Și anul acesta, în cadrul festivalului vor avea loc concerte simfonice, vocal-simfonice, precum şi recitaluri camerale şi solistice acoperind întreaga istorie a muzicii clasice, de la primele partituri până la compoziţii contemporane.

Acest festival a susţinut dintotdeauna diversitatea culturală şi dialogul intercultural, dar şi debutul artistic: pe lângă nume consacrate în lumea muzicală naţională şi internaţională, festivalul creează şi spaţii de promovare a tinerilor muzicieni valoroşi, aflaţi la început de carieră. În egală măsură, festivalul s-a orientat, în ultimii ani, şi către evenimente care ies din sfera muzicii culte, incluzând aici concerte de jazz, muzică tradiţională, muzică de film, abordări de tip fusion sau world music.

Biletele se pot achiziționa online de pe entertix.ro (https://bit.ly/3rTUSV9) și myticket.ro. Biletele se pot cumpăra și de la Agenția de Bilete a Filarmonicii (Piața Lucian Blaga nr. 1-3, tel. 0756-048.318) sau cu o oră înainte de începerea concertului, direct de la locul acestuia, în limita locurilor disponibile.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Arhiva | Cultură
4 + 1 = Cvartetul Transilvan alături de flautistul János Bálint

4 + 1 = Cvartetul Transilvan alături de flautistul János Bálint

Studioul de concerte al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” vă așteaptă să îi treceți pragul pentru a participa la o seară dedicată muzicii de cameră în compania Cvartetului Transilvan (Gabriel Croitoru - vioara I, Nicușor Silaghi - vioara a II-a, Marius Suărășan -...

Pinocchio, din nou pe scena Teatrului „Puck”

Pinocchio, din nou pe scena Teatrului „Puck”

La finalul acestei săptămâni, cei mici sunt așteptați să urmărească la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca aventurile unuia dintre cele mai cunoscute personaje din literatura pentru copii. Este vorba de Pinocchio, eroul spectacolului cu același nume, în regia lui...

Concurs județean SCRISOARE PENTRU MAMA, ediția a IV-a

Concurs județean SCRISOARE PENTRU MAMA, ediția a IV-a

Primăria Municipiului Turda, Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda şi Asociația „Împreună Pentru Voi” Turda organizează în perioada 27 Februarie-1 Martie 2024 a patra ediție a concursului județean SCRISORI PENTRU MAMA. Știm că voi, copiii, le mulțumiți mamelor...