O tânără de 29 de ani, încreștinată de Mitropolitul Clujului

de | iun. 30, 2015 | Actualitatea religioasă

Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, a săvârșit luni, 29 iunie 2015, de sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel Taina Botezului pentru o tânără ce locuiește la Centrul de îngrijiri pentru persoane vârstnice și cu dizabilități din localitatea bistrițeană Nuşeni. Slujba a avut loc la biserica Centrului și alături de Înaltpresfintia sa a slujit un un sobor de preoți și diaconi.

Naşă de botez i-a fost una dintre infirmierele instituţiei care, împreună cu cea care s-a încreştinat, au fost îmbrăcate în costume populare. Nicoleta are 29 de ani și suferă de un handicap vizual grav, iar Taina Sfântului Botez i-a adus mângâiere sufletească, a transmis corespondentul radio Renașterea, părintele Alin Pop.

În cuvântul de învățătură, IPS Părinte Andrei a vorbit despre chemarea la sfințenie prin primirea Sfântului Botez, prin păstrarea dreptei credințe și propovăduirea acesteia prin fapte, cuvânt și prin pocăință adevărată.
La final, capelanul Centrului, părintele Ioan Aurel Rus, i-a mulțumit ierarhului pentru bunăvoința de a veni și a încreștina o tânără ce locuiește în acest centru.

 

Ultimele articole

A vedea pe Domnul

A vedea pe Domnul

Aspecte introductive E discutabil dacă în centrul narațiunii de astăzi se găsește o minune, ori un dialog. Orice investigație a acestui aspect, fie ea cât de meticuloasă, nu va elucida, din nefericire problema. Plasat într-un capitol amplu, în care Învățătorul își...

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Cluj-Napoca

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Cluj-Napoca

De Ziua Culturii Naționale și a comemorării marelui poet Mihai Eminescu, la 172 de ani de la nașterea sa, la Cluj-Napoca a avut loc un eveniment religios și cultural-artistic, în prezența reprezentanților cultelor religioase din municipiu, a autorităților civile și...