O tânără de 29 de ani, încreștinată de Mitropolitul Clujului

de | iun. 30, 2015 | Actualitatea religioasă

Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, a săvârșit luni, 29 iunie 2015, de sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel Taina Botezului pentru o tânără ce locuiește la Centrul de îngrijiri pentru persoane vârstnice și cu dizabilități din localitatea bistrițeană Nuşeni. Slujba a avut loc la biserica Centrului și alături de Înaltpresfintia sa a slujit un un sobor de preoți și diaconi.

Naşă de botez i-a fost una dintre infirmierele instituţiei care, împreună cu cea care s-a încreştinat, au fost îmbrăcate în costume populare. Nicoleta are 29 de ani și suferă de un handicap vizual grav, iar Taina Sfântului Botez i-a adus mângâiere sufletească, a transmis corespondentul radio Renașterea, părintele Alin Pop.

În cuvântul de învățătură, IPS Părinte Andrei a vorbit despre chemarea la sfințenie prin primirea Sfântului Botez, prin păstrarea dreptei credințe și propovăduirea acesteia prin fapte, cuvânt și prin pocăință adevărată.
La final, capelanul Centrului, părintele Ioan Aurel Rus, i-a mulțumit ierarhului pentru bunăvoința de a veni și a încreștina o tânără ce locuiește în acest centru.

 

Ultimele articole

Primele spectacole ale lunii octombrie la Teatrului „Puck”

Primele spectacole ale lunii octombrie la Teatrului „Puck”

Artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca vor prezenta la finalul săptămânii două spectacole cu magie, aventuri și învățăminte de viață. Este vorba de „Palkó és Panna”/„Palkó si Panna” (sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 11) și de „Croitorașul cel isteț”...

Constituirea noii Adunări Naționale Bisericești, mandatul 2022-2026

Constituirea noii Adunări Naționale Bisericești, mandatul 2022-2026

La Palatul Patriarhiei din București s‑a desfășurat joi, 29 septembrie 2022, ședința de constituire a noii Adunări Naționale Bisericești pentru perioada 2022‑2026. În cadrul ședinței, prezidate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, au fost validate mandatele...