Olimpiada de Religie la Huedin

de | feb. 23, 2019 | Actualitatea religioasă

               La Liceul Tehnologic „Vlădeasa” din Huedin, a avut loc în data de 23 februarie 2019, etapa locală a Olimpiadei de Religie Ortodoxă. Față de anul trecut, când doar 16 elevi au ales să participe la Olimpiada de Religie Ortodoxă, anul acesta s-au înscris 49 de elevi, din clasele V-XI, deși au avut posibilitatea de a opta și pentru alte discipline, susținute tot în această zi.

            Olimpiada a început la ora 10.00 și a durat trei ore. Alături de elevi s-a aflat părintele Lupuțan Dan – protopopul de Huedin, care, la începutul olimpiadei, împreună cu aceştia, a rostit o rugăciune, în capela școlară Sfântul Stelian – ocrotitorul copiilor, apoi le-a vorbit despre capcanele care-i pândesc pe tineri, le-a urat succes și i-a miruit. Cei 49 elevi participanţi provin de la Liceul Tehnologic „Vlădeasa” din Huedin, de la Liceul Teoretic „Octavian Goga” – Huedin, precum și de la școlile din împrejurimile Huedinului.

       Lucrările au fost evaluate imediat după încheierea competiției. La faza județeană, care se va desfășura la Cluj-Napoca, s-au calificat 12 elevi, care vor fi premiați de părintele protopop Dan Lupuțan. (Prof. Dana Mureșan)

Ultimele articole

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, marți, 26 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia „Sfântul Dumitru” din Florești,...