Omul – între bine și rău

de | mai 18, 2024

În cadrul emisiunii de astăzi vom vorbi despre bine și rău. Omul este luptat prin diferite ispite, ispitele de-a stânga, așa cum le numesc Sfinții Părinți: de poftele cele rele și, implicit, de diavol.

În cartea Vechiului Testament găsim scris că Dumnezeu, la un moment dat, a spus următorul lucru: „Iată, omule, iau înaintea mea ca martor cerul și pământul: Ți-am pus înaintea ta binele și răul, viața și moartea, binecuvântarea și blestemul.” (Deuteronomul 30, 19)

Prin darul libertății, lăsat de Dumnezeu în inima, în conștiința și înlăuntrul omului, acesta poate alege binele sau răul, viața sau moartea, binecuvântarea sau blestemul.

În fața vicisitudinilor constatăm ce-ar fi lumea fără ordine și viața fără armonie.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Omul – între bine și rău
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/natanael/" target="_self">Protos. Natanael Zanfirache</a>

Protos. Natanael Zanfirache

Slujitor al Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca. Realizator al emisiunii „Repere de viață duhovnicească”.

Emisiuni recente

Lucrarea terapeutică plină de iubire a părintelui duhovnicesc I

Lucrarea terapeutică plină de iubire a părintelui duhovnicesc I

Am detaliat, în emisiunile precedente, în cadrul discuțiilor noastre legate de Lucrarea (sau înfăptuirea) tămăduirii prin iubire, aspecte privind: Procesul tămăduirii și lucrarea terapeutică duhovnicească în scrierile unor teologi contemporani bazate pe tradiția...

Despre rugăciune

Despre rugăciune

Și în cadrul acestei emisiuni vom discuta despre rugăciune - o lucrare de căpetenie pentru viața noastră duhovnicească. Rugăciunea are și un caracter particular și unul public, ambele într-o strânsă legătură. Prin practicarea rugăciunii Dumnezeu este chemat în viața...