Palatul Culturii „Nicolae Botgros” din Cahul | Directorul instituției Rodica Panașescu (audio)

de | sept. 18, 2023

Palatul Culturii „Nicolae Botgros” din Cahul a cunoscut în ultimii ani o efervescență a evenimentelor de promovare a culturii românești, astfel încât orașul Cahul a devenit, prin eforturile concertate a întregii comunități, capitala cultural-creativă a Republicii Moldova.

Situat în centrul orașului, edificiul Palatului datează din anul 1985 și are o capacitate de 600 de locuri. Tot aici activează 11 colective și ansambluri de muzică și dans, diverse cercuri și ateliere, venind în întâmpinarea celor peste 600 de copii care le frecventează. Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt: „Izvorașul”, „Iuventa”, „Nufărul”, „Bobocelul”, „Majorette-Show”, „Lăcrimioare”, Teatrul Studiou „Masca”, Centrul de Șah, Cercul Mâini Dibace „Hobby Boom”, Cercul de Chitară, Fanfara Municipală.

Invitată să ne vorbească despre activitățile care mențin și îmbogățesc spiritul românesc în Basarabia de Sud, directorul instituției – dna Rodica Panașescu, ne-a spus că la Palatul Culturii „Nicolae Botgros” din Cahul se organizează an de an evenimente deja consacrate: Festivalul Internațional de folclor „Nufărul Alb”, Festivalul „Mărțisor”, Expoziția permanentă a meșterilor populari din regiunea transfrontalieră (România) dar și hramuri, concertele dedicate sărbătorilor de peste an, manifestări dedicate familiei, expoziții, simpozioane și multe altele. Contactele și parteneriatele dezvoltate cu orașe din România însuflețesc fiecare întâlnire a fraților de pe cele două maluri ale Prutului, generând o apropiere în credință și în simțire românească.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Palatul Culturii „Nicolae Botgros” din Cahul | Directorul instituției Rodica Panașescu (audio)
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” de la Florești, Cluj

Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” de la Florești, Cluj

Aşezământul monahal, cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului”, este situat în comuna Florești, județul Cluj, fiind ctitorit din iniţiativa preotului Vasile Fizeşan, a familiei Beldea și a credincioșilor din  Floreşti. Piatra de temelie a fost pusă de vrednicul de...

Festivalul Internațional Wonderpuck 2024 | Teatrul de Păpuși Puck

Festivalul Internațional Wonderpuck 2024 | Teatrul de Păpuși Puck

În ultimul weekend de vacanță (6-8 septembrie 2024), în Piața Unirii, la Muzeul de Artă și pe strada M. Kogălniceanu din Cluj-Napoca vor avea loc spectacole de teatru pentru cei mari și pentru cei mici, concerte, ateliere, artiști pe picioroange și manifestări...