Părintele Alexandru Ciui, noul protopop de Cluj II

de | apr. 25, 2017

Părintele Alexandru Ciui, de la parohia „Sfinții Arhangheli Mihai și Gavriil” din Dâmbul Rotund  este noul protopop de Cluj II. Instalarea părintelui a avut loc marți, 25 aprilie 2017, în cadrul ședinței administrative, ce s-a desfășurat în caplea Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului.

Ședința a debutat la ora 10:00 cu o slujbă de Te-Deum. După momentul de rugăciune, ÎPS Andrei a oferit câteva îndemnuri duhovnicești bazate pe texte scripturistice și fostului protopop și succesorului său:

Părintele Gheorghe Braica, cel care a fost la conducerea protopopiatului Cluj II timp de aproximativ 8 ani, a spus că îi mulțumește bunului Dumnezeu pentru toate:

Părintele Alexandru Ciui, cel care a preluat conducerea protopopiatului Cluj II, a declarat că această chemare nu este rodul unor merite personale, ci voia lui Dumnezeu:

La finalul ședinței ÎPS Andrei i-a oferit în semn de apreciere părintelui Gheorghe Braica, crucea arhiepiscopală, cea mai înaltă distinctie a Arhiepiscopiei Clujului, iar pe pr. Alexandru Ciui l-a hirotesit protopop și la ridicat la rangul de iconom stavrofor.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...