Părintele Alexandru Ciui, noul protopop de Cluj II

de | apr. 25, 2017 | Actualitatea religioasă

Părintele Alexandru Ciui, de la parohia „Sfinții Arhangheli Mihai și Gavriil” din Dâmbul Rotund  este noul protopop de Cluj II. Instalarea părintelui a avut loc marți, 25 aprilie 2017, în cadrul ședinței administrative, ce s-a desfășurat în caplea Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului.

Ședința a debutat la ora 10:00 cu o slujbă de Te-Deum. După momentul de rugăciune, ÎPS Andrei a oferit câteva îndemnuri duhovnicești bazate pe texte scripturistice și fostului protopop și succesorului său:

Părintele Gheorghe Braica, cel care a fost la conducerea protopopiatului Cluj II timp de aproximativ 8 ani, a spus că îi mulțumește bunului Dumnezeu pentru toate:

Părintele Alexandru Ciui, cel care a preluat conducerea protopopiatului Cluj II, a declarat că această chemare nu este rodul unor merite personale, ci voia lui Dumnezeu:

La finalul ședinței ÎPS Andrei i-a oferit în semn de apreciere părintelui Gheorghe Braica, crucea arhiepiscopală, cea mai înaltă distinctie a Arhiepiscopiei Clujului, iar pe pr. Alexandru Ciui l-a hirotesit protopop și la ridicat la rangul de iconom stavrofor.

 

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...