Părintele Alexandru Ciui, noul protopop de Cluj II

de | apr. 25, 2017 | Actualitatea religioasă

Părintele Alexandru Ciui, de la parohia „Sfinții Arhangheli Mihai și Gavriil” din Dâmbul Rotund  este noul protopop de Cluj II. Instalarea părintelui a avut loc marți, 25 aprilie 2017, în cadrul ședinței administrative, ce s-a desfășurat în caplea Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului.

Ședința a debutat la ora 10:00 cu o slujbă de Te-Deum. După momentul de rugăciune, ÎPS Andrei a oferit câteva îndemnuri duhovnicești bazate pe texte scripturistice și fostului protopop și succesorului său:

Părintele Gheorghe Braica, cel care a fost la conducerea protopopiatului Cluj II timp de aproximativ 8 ani, a spus că îi mulțumește bunului Dumnezeu pentru toate:

Părintele Alexandru Ciui, cel care a preluat conducerea protopopiatului Cluj II, a declarat că această chemare nu este rodul unor merite personale, ci voia lui Dumnezeu:

La finalul ședinței ÎPS Andrei i-a oferit în semn de apreciere părintelui Gheorghe Braica, crucea arhiepiscopală, cea mai înaltă distinctie a Arhiepiscopiei Clujului, iar pe pr. Alexandru Ciui l-a hirotesit protopop și la ridicat la rangul de iconom stavrofor.

 

Ultimele articole

Anunt Open data si platforma Tranzy.ai

Anunt Open data si platforma Tranzy.ai

Date deschise în transportul public din Cluj-Napoca prin lansarea unui portal de Open Data, într-o colaborare cu tranzy.ai - platforma pentru digitalizarea mobilitӑţii urbane Compania de Transport Public Cluj-Napoca, alӑturi de Primӑria şi Consiliu Local Cluj-Napoca,...

Sfințirea ansamblului parohial din cartierul clujean Borhanci

Sfințirea ansamblului parohial din cartierul clujean Borhanci

În Duminica a 4-a din Postul Mare (a Sfântului Ioan Scărarul), 26 martie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfântul...

Binecuvântare arhierească pentru credincioșii din Poiana Ilvei

Binecuvântare arhierească pentru credincioșii din Poiana Ilvei

În Duminica a 4-a din Postul Mare (a Sfântului Ioan Scărarul), 26 martie 2023, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a binecuvântat comunitatea parohială din Poiana Ilvei, județul...