Părintele Alexandru Ciui, noul protopop de Cluj II

de | apr. 25, 2017 | Actualitatea religioasă

Părintele Alexandru Ciui, de la parohia „Sfinții Arhangheli Mihai și Gavriil” din Dâmbul Rotund  este noul protopop de Cluj II. Instalarea părintelui a avut loc marți, 25 aprilie 2017, în cadrul ședinței administrative, ce s-a desfășurat în caplea Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului.

Ședința a debutat la ora 10:00 cu o slujbă de Te-Deum. După momentul de rugăciune, ÎPS Andrei a oferit câteva îndemnuri duhovnicești bazate pe texte scripturistice și fostului protopop și succesorului său:

Părintele Gheorghe Braica, cel care a fost la conducerea protopopiatului Cluj II timp de aproximativ 8 ani, a spus că îi mulțumește bunului Dumnezeu pentru toate:

Părintele Alexandru Ciui, cel care a preluat conducerea protopopiatului Cluj II, a declarat că această chemare nu este rodul unor merite personale, ci voia lui Dumnezeu:

La finalul ședinței ÎPS Andrei i-a oferit în semn de apreciere părintelui Gheorghe Braica, crucea arhiepiscopală, cea mai înaltă distinctie a Arhiepiscopiei Clujului, iar pe pr. Alexandru Ciui l-a hirotesit protopop și la ridicat la rangul de iconom stavrofor.

 

Ultimele articole

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Năsăud

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Năsăud

Clericii din Protopopiatul Ortodox Năsăud s-au reunit marți, 19 octombrie 2021, în cadrul conferinței preoțești de toamnă. Întâlnirea s-a desfășurat în biserica Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii” din Salva și a fost precedată de o slujbă de Te Deum. Lucrările conferinței...

Biserica din Lunca, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Lunca, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 21-a după Rusalii, 17 octombrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea din localitatea Lunca, județul Bistrița-Năsăud, de la...

Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica din Sânmărtin

Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica din Sânmărtin

În Duminica a 21-a după Rusalii, 17 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul comunității din Sânmărtin, județul Cluj. Cu acest prilej, Părintele Episcop...