Părintele Constantin Necula a conferențiat la Năsăud

de | dec. 8, 2017

    Sute de persoane s-au adunat vineri, 8 decembrie, cu începere de la ora 17.30, în sala de spectacole a Casei de Cultură „Liviu Rebreanu” din Năsăud pentru a lua parte la o manifestare cultural-religiosoasă.
   Evenimentul, organizat de Parohia Ortodoxă „Sfântul Ilie” din Năsăud, păstorită de părintele Iulius-Aurelian Mureşan, în colaborare cu Casa de Cultură „Liviu Rebreanu” din Năsăud, condusă de directorul Silviu Rus, a adus înaintea locuitorilor din orașul academicienilor pe îndrăgitul părinte Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu.

Seara a debutat cu un concert de colinde susținut de grupul folcloric „Năsăudeanca” al Casei de Cultură „Liviu Rebreanu” din Năsăud, coordonați de Liviuța Istrate, şi alături de ei au încăntat sufletele celor prezenți cu un recital de colinde folk şi Sorin Găzdac, Ioan Frieş şi Daniel Pavelea.

   A urmat apoi momentul cel mai așteptat de către participanți, și anume conferința cu tema „Crăciunul – sărbătoarea familiei”, susținută de Pr.Conf.univ.dr. Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu. Invitatul acestei seri fost întâmpinat cu multă căldură de năsăudeni, dovadă fiind aplauzele de la momentul intrării pe scenă, desele aplauze din timpul susținerii prelegerii dar și sutele și interminabilele aplauze de la final.
   În cadrul conferinței, părintele a readus în atenția publicului Taina Întrupării Mântuitorului Hristos şi atmosfera călduroasă din Peștera Betleemului care L-a primit pe pământ pe Fiul lui Dumnezeu din cer, îndemnându-i pe oameni să-L primească pe Iisus Hristos ca pe un membru al familiei.
   Evenimentul s-a incheiat cu zecile de întrebări adresate de persoanele care au participat la această seară duhovnicească.
Pr. Paul Gavriloaie

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA