Părintele Constantin Necula a conferențiat la Năsăud

de | dec. 8, 2017 | Actualitatea religioasă

    Sute de persoane s-au adunat vineri, 8 decembrie, cu începere de la ora 17.30, în sala de spectacole a Casei de Cultură „Liviu Rebreanu” din Năsăud pentru a lua parte la o manifestare cultural-religiosoasă.
   Evenimentul, organizat de Parohia Ortodoxă „Sfântul Ilie” din Năsăud, păstorită de părintele Iulius-Aurelian Mureşan, în colaborare cu Casa de Cultură „Liviu Rebreanu” din Năsăud, condusă de directorul Silviu Rus, a adus înaintea locuitorilor din orașul academicienilor pe îndrăgitul părinte Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu.

Seara a debutat cu un concert de colinde susținut de grupul folcloric „Năsăudeanca” al Casei de Cultură „Liviu Rebreanu” din Năsăud, coordonați de Liviuța Istrate, şi alături de ei au încăntat sufletele celor prezenți cu un recital de colinde folk şi Sorin Găzdac, Ioan Frieş şi Daniel Pavelea.

   A urmat apoi momentul cel mai așteptat de către participanți, și anume conferința cu tema „Crăciunul – sărbătoarea familiei”, susținută de Pr.Conf.univ.dr. Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu. Invitatul acestei seri fost întâmpinat cu multă căldură de năsăudeni, dovadă fiind aplauzele de la momentul intrării pe scenă, desele aplauze din timpul susținerii prelegerii dar și sutele și interminabilele aplauze de la final.
   În cadrul conferinței, părintele a readus în atenția publicului Taina Întrupării Mântuitorului Hristos şi atmosfera călduroasă din Peștera Betleemului care L-a primit pe pământ pe Fiul lui Dumnezeu din cer, îndemnându-i pe oameni să-L primească pe Iisus Hristos ca pe un membru al familiei.
   Evenimentul s-a incheiat cu zecile de întrebări adresate de persoanele care au participat la această seară duhovnicească.
Pr. Paul Gavriloaie

Ultimele articole

Problema autocefaliilor în perioada modernă: situația bisericească din Ucraina

Pentarhia în Evul Mediu

În continuarea discuțiilor din săptămânile trecute, de data aceasta vă invităm să acultați un nou dialog cu dr. Mircea Gheorghe Abrudan, cercetător științific în cadrul Institutului de Istorie George Barițiu al Academiei Române, filiala Cluj-Napoca, doctor în istorie...

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...