Părintele Constantin Necula a conferențiat la Năsăud

de | dec. 8, 2017 | Actualitatea religioasă

    Sute de persoane s-au adunat vineri, 8 decembrie, cu începere de la ora 17.30, în sala de spectacole a Casei de Cultură „Liviu Rebreanu” din Năsăud pentru a lua parte la o manifestare cultural-religiosoasă.
   Evenimentul, organizat de Parohia Ortodoxă „Sfântul Ilie” din Năsăud, păstorită de părintele Iulius-Aurelian Mureşan, în colaborare cu Casa de Cultură „Liviu Rebreanu” din Năsăud, condusă de directorul Silviu Rus, a adus înaintea locuitorilor din orașul academicienilor pe îndrăgitul părinte Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu.

Seara a debutat cu un concert de colinde susținut de grupul folcloric „Năsăudeanca” al Casei de Cultură „Liviu Rebreanu” din Năsăud, coordonați de Liviuța Istrate, şi alături de ei au încăntat sufletele celor prezenți cu un recital de colinde folk şi Sorin Găzdac, Ioan Frieş şi Daniel Pavelea.

   A urmat apoi momentul cel mai așteptat de către participanți, și anume conferința cu tema „Crăciunul – sărbătoarea familiei”, susținută de Pr.Conf.univ.dr. Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu. Invitatul acestei seri fost întâmpinat cu multă căldură de năsăudeni, dovadă fiind aplauzele de la momentul intrării pe scenă, desele aplauze din timpul susținerii prelegerii dar și sutele și interminabilele aplauze de la final.
   În cadrul conferinței, părintele a readus în atenția publicului Taina Întrupării Mântuitorului Hristos şi atmosfera călduroasă din Peștera Betleemului care L-a primit pe pământ pe Fiul lui Dumnezeu din cer, îndemnându-i pe oameni să-L primească pe Iisus Hristos ca pe un membru al familiei.
   Evenimentul s-a incheiat cu zecile de întrebări adresate de persoanele care au participat la această seară duhovnicească.
Pr. Paul Gavriloaie

Ultimele articole

Să-L iubim din tot sufletul pe Dumnezeu

Să-L iubim din tot sufletul pe Dumnezeu

Bătrânul Iosif Isihastrul: „Ceea ce nu-i dăm lui Dumnezeu spre a fi întrebuinţat de El, este întrebuinţat de diavol. De aceea Domnul ne-a dat porunca să-L iubim din tot sufletul şi din toată inima, pentru ca cel rău să nu găsească nici loc, nici odihnă pentru a locui...

Reflecții asupra cultului divin

Reflecții asupra cultului divin

Scopul întregii educații catehetice, religioase a creștinului este acela de a-l introduce în Biserică, în trupul mistic al lui Hristos și să îl integreze în viața Bisericii, care este viața de har, de comuniune cu Dumnezeu, de iubire, de unitate și progres duhovnicesc...

Biserica din Lunca, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Lunca, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 21-a după Rusalii, 17 octombrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea din localitatea Lunca, județul Bistrița-Năsăud, de la...

Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica din Sânmărtin

Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica din Sânmărtin

În Duminica a 21-a după Rusalii, 17 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul comunității din Sânmărtin, județul Cluj. Cu acest prilej, Părintele Episcop...