Părintele Ioan Bunea, evocat la 1 an de la inaugurarea centrului de tineret care îi poartă numele

de | iul. 7, 2016 | Actualitatea religioasă

Centrul misionar de tineret „Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi a sărbătorit joi, 7 iulie 2016, un an de la inaugurare. Momentul aniversar a fost marcat prin ample manifestări religioase și culturale la care a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, dar și oficialități locale și centrale.

Manifestările au început cu Sfânta Liturghie oficiată în Biserica cu hramul „Schimbarea la Față” din stațiunea Sângeorz-Băi, de un sobor de preoți din care a făcut parte și protopopul Năsăudului, părintele Ioan Dâmbu. Slujba a fost urmată de un parastas în memoria părintelui Ioan Bunea și de o evocare a personalității și activității sale, despre care a vorbit Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, pr. protopop Ioan Dâmbu şi teologul, Ionuț Chira.

Seria de manifestări s-a încheiat cu un spectacol susținut de tineri din Sîngeorz-Băi, dar şi de tinerii prezenți în această perioadă în tabără.

Centrul de tineret „Ioan Bunea” de la Sângeorz-Băi are o capacitate de 70  locuri de cazare și este dotat cu o sală multifuncțională, sală de mese și cabinet medical. În plus, spațiul de joacă și de recreere este unul atractiv, cu acces la terenuri de sport și zone de relaxare. În cadrul centrului funcționează și Biblioteca „Sfântul Ioan Iacob”, filială a Bibliotecii Județene „George Coșbuc” din Bistrița. Specificul acestui centru este de a organiza şi susţine tabere şi activităţi cu şi pentru tineri, însă există disponibilitatea de a organiza şi alte activităţi de către Asociaţii şi ONG-uri.

Piatra de temelie a Centrului Misionar de Tineret „Ioan Bunea” de la Sângeorz-Băi a fost pusă de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei pe 26 aprilie 2012, construcţia imobilului realizându-se în termen de trei ani. Investiția s-a ridicat la suma de aproximativ 3 milioane de lei. De la inaugurare, central a găzduit zeci de tabere pentru copii și tineri din Arhiepiscopia Clujului și nu numai.

Ultimele articole

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Cluj-Napoca

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Cluj-Napoca

De Ziua Culturii Naționale și a comemorării marelui poet Mihai Eminescu, la 172 de ani de la nașterea sa, la Cluj-Napoca a avut loc un eveniment religios și cultural-artistic, în prezența reprezentanților cultelor religioase din municipiu, a autorităților civile și...