Părintele Mitropolit Andrei a binecuvântat sediul Primăriei Jucu

de | oct. 23, 2023

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a fost prezent luni, 23 octombrie 2023, la Jucu, județul Cluj. Cu acest prilej, ierarhul a binecuvântat lucrările ce s-au efectuat la sediul primăriei din comună, care în ultimii doi ani a trecut printr-un amplu proces de renovare și modernizare.

Din soborul de preoți au făcut parte consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhid. Claudiu Grama, protopopul de Cluj I, pr. Dan Hognogi, starețul Mănăstirii Nicula, arhim. Nicolae Moldovan, clericii din Cercul Preoțesc Jucu și alți preoți invitați.

La finalul slujbei, Părintele Mitropolit Andrei a adresat un scurt cuvânt de învățătură, i-a binecuvântat pe angajații instituției și l-a felicitat pe edilul comunei Jucu, Valentin Dorel Pojar, căruia i-a dăruit o icoană.

La rândul său, primarul Valentin Dorel Pojar a adresat mulțumiri Înaltpreasfinției Sale pentru prezență și binecuvântare. Valentin Dorel Pojar se află la cel de-al doilea mandat de primar al Comunei Jucu, iar în toată această perioadă, dânsul s-a îngrijit ca toate parohiile de pe raza comunei să beneficieze de case parohiale noi, precum și de capele mortuare. În egală măsură, de la numirea domniei sale, lăcașurile de cult au trecut prin ample lucrări de modernizare. În acest an, pe 9 iulie, a fost resfințită Biserica Ortodoxă de la Jucu de Mijloc, cu hramurile „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” și „Pogorârea Duhului Sfânt”.

Sursă text și foto: Pr. Marius Cristian Focșanu / Radio Renașterea

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

În ziua de joi, 29 februarie 2024, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Principalele hotărâri ale Sfântului...

Ședința anuală de lucru a Adunării Naționale Bisericești

Ședința anuală de lucru a Adunării Naționale Bisericești

Palatul Patriarhiei a găzduit miercuri, 28 februarie 2024, ședința de lucru a Adunării Naționale Bisericești (ANB), prezidată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Membrii acestui organism central deliberativ au participat la lucrări...