Patriarhul Daniel transmite scrisoare irenică pentru cei care sărbătoresc Învierea Domnului în 31 martie 2024

de | mart. 29, 2024

Patriarhul Daniel al României transmite o scrisoare irenică întâistătătorilor comunităților creștine care sărbătoresc Învierea Domnului în data de 31 martie 2024.

Text integral:


București, 31 martie 2024

Sanctitatea/Eminența Voastră,

Hristos a Înviat!

Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului Iisus Hristos este garanția noastră că, în chiar mijlocul morții și al suferinței, Dumnezeu poate dărui oamenilor viață și lumină veșnicăÎnvierea Domnului Hristos umple omenirea și creația de sens, arătând tuturor că scopul existenței noastre este viața veșnică, pacea și comuniunea cu Dumnezeu și cu semenii.

În aceste vremuri dificile, marcate de crize morale, economice și sociale, precum și de conflicte militare devastatoare, ale căror consecințe tragice afectează viețile a multor creștini, suntem chemați de Domnul Iisus Hristos Cel Înviat, Care a biruit răutatea și violența, „cu moartea pe moarte călcând”, să aducem alinare și nădejde tuturor celor aflați în suferințe și nevoi.

Astfel, devenim, cu toții, mâinile iubirii milostive ale Domnului Iisus Hristos, Cel Răstignit și Înviat, arătând celor singuri, bolnavi, și marginalizați iubirea lui jertfelnică și mântuitoare pentru toți oamenii.

Ne rugăm lui Dumnezeu ca Sfintele Sărbători de Paşte să vă aducă sănătate şi mult ajutor în lucrarea pastorală pe care o desfăşuraţi.

Cu bucurie în Iisus Hristos Domnul Cel Înviat,

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Foto credit: Arhiva Basilica.ro / Raluca Ene

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Patriarhia română