PF Ignatius Aphrem II Karim din Siria, oaspete în Maramureş

de | sept. 22, 2017

Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului a fost înștiințată că în data de 29 septembrie Preafericirea Sa Ignatius Aphrem II Karim, patriarhul Bisericii Ortodoxe din Siria (Necalcedoniene), va vizita Maramureșul. Invitaţia este adresată de către Editura „Proema” din Baia Mare, care i-a tradus și tipărit cartea cu titlul „Mărgăritare risipite. O istorie a literaturii și științelor siriace”, la care a răspuns, urmând să viziteze Maramureșul, fiind, astfel, şi oaspete al Epis­copiei Maramureşului şi Săt­marului, conform unui comu­nicat de presă transmis de Epar­hia Maramureşului şi Sătmarului.

„De asemenea, va vizita, în calitatea înaltă pe care o are, câteva obiective din Maramureș, printre care se află Catedrala Episcopală «Sfânta Treime» din Baia Mare și «Cimitirul Vesel» din Săpânța.

Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului este onorată de prezența înal­tului musafir, primindu-l cu dra­goste frățească la obiectivele pe care dorește a le vizita, rugân­du-L pe Dumnezeu să-i ocro­tească pașii pe aceste me­leaguri binecuvântate”, conform biroului de presă al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Joi, 30 noiembrie 2023, Biserica Ortodoxă Română îl sărbătoreşte pe Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...