Pr. Ioan Bizău | Sfânta și Marea zi Vineri: Prohodul Domnului

de | apr. 14, 2023

Celebrările liturgice din această zi, Sfânta și Marea Vineri a Săptămânii Patimilor, ne fac martori la Pătimirile și la Îngroparea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, la Pătimirile ce culminează cu Răstignirea Sa, la coborârea de pe Cruce și la așezarea Trupului Său în mormânt. Denia celor 12 evanghelii ce se săvârșește Joi seara pentru vineri, și Slujba ceasurilor Împărătești alcătuiesc sau compun fondul liturgic al Vinerii celei mari, la care se mai adaugă și Slujba Vecerniei cu scoaterea Sfântului Epitaf care se așează în mijlocul bisericii urmând ca în fața lui să fie celebrată rânduiala Prohodului Domnului.

Cuvinte de învățătură
Cuvinte de învățătură
Pr. Ioan Bizău | Sfânta și Marea zi Vineri: Prohodul Domnului
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/ioanbizau/" target="_self">Pr. Prof. Ioan Bizău</a>

Pr. Prof. Ioan Bizău

Profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Realizator al emisiunilor „Cult și Cultură” și „Evanghelie și Liturghie” la Radio Renașterea.

Emisiuni recente

Perioada Triodului

Perioada Triodului

Perioada Trodului este un timp de rugăciune mai intensă, de ascultare mai atentă a Sfintelor Scripturi, o perioadă de pocăință și de înmulțire a faptelor bune, în special a milosteniei arătată față de cei în nevoie, față de cei săraci. Triodul ne cheamă la pocăință și...