Preasfinţitul Iustin Sigheteanul a pus piatra de temelie pentru o nouă biserică în Tăuţii de Jos

de | mai 28, 2016

Sâmbătă, 28 mai 2016, de la ora 12,00, Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul a oficiat slujba de punere a pietrei de temelie pentru o nouă biserică în Tăuţii de Jos, oraşul Tăuţii Măgherăuş.

Noua biserică va fi amplasată pe Dealul Hoşteze, la cea mai înaltă cotă a localităţii, în partea dinspre Nistru a oraşului Tăuţii Măgherăuş, într-o zonă în care se vor construi în viitor 1.000 de case, după cum a spus primarul Dr. Anton Ardelean. Oraşul Tăuţii Măgherăuş mai are două biserici ortodoxe, una în partea de est şi alta în cea de vest a localităţii şi preoţi slujitori vrednici, dar prin construcţia noii biserici se doreşte ca viitorii locuitori ai oraşului să aibă o biserică a lor şi un preot al lor, care să se roage pentru ei.

Este un lucru minunat ca într-un viitor cartier cu 1.000 de locuinţe, prima clădire care se construieşte să fie Casa Domnului. Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul i-a spus „Colina Bucuriei” Dealului pe care se va ridica biserica şi poate că aşa îi va rămâne numele, dacă acesta se va încetăţeni în rândul credincioşilor.

Parohia a fost înfiinţată în toamna anului trecut, iar preot paroh este Aurelian Mic, cu o vechime de 13 ani la credincioşii din Aciua, localitate de pe Valea Someşului, Protopopiatul Satu Mare.

La slujba de punere a pietrei de temelie a participat un sobor de 15 preoţi şi diaconi, în frunte cu pr. Fabian Coroian, protopopul de Baia Mare, şi preoţi din parohiile oraşului sau care au originea în localitate sau satele apropiate.

Când în mintea noastră încolţeşte ideea construirii unei biserici, gândul vine de la Dumnezeu, le-a spus celor câteva sute de credincioşi, care trăiau cu mare emoţie evenimentul, P. S. Iustin Sigheteanul. Gândul a venit în urmă cu un an sau doi, iar acum locul acesta este sfinţit, iar biserica va deveni inima acestui spaţiu deosebit de frumos de la marginea de acum a oraşului, dar peste câţiva ani, când biserica va fi terminată, aici va fi centrul cartierului, care va lega oraşul cu localitatea învecinată Cicârlău.

Este un lucru minunat că noi încă mai construim biserici, când în Europa bisericile sunt părăsite şi vândute, în lipsă de credincioşi, pentru alte destinaţii decât cea de „Casă a Domnului”. Când în alte părţi ale Europei secularizate se desfiinţează biserici, la noi se construiesc biserici, pentru că la noi creştinismul este trăit cu adevărat, ceea ce este foarte plăcut lui Dumnezeu, a mai spus P. S. Iustin Sigheteanul, îndemnând credincioşii să se roage pentru pacea lumii.

Biserica va avea două hramuri: „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” şi „Sfântul Antonie cel Mare”.

 

Andrei Fărcaş

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...