Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, la conferința Grupului de Cercetare Ortodoxă „Sf. Ioan Hrisostom”

de | dec. 8, 2020 | Actualitatea religioasă

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului a susținut marți, 8 decembrie 2020, o prelegere în cadrul simpozionului internațional organizat de Grupul de cercetare ortodoxă „Sfântul Ioan Gură de Aur”.

Preasfinția Sa a vorbit pe tema îndumnezeirii în viziunea Sfântului Isaac Sirul. Tema centrală a conferinței de anul acesta este „Sfințire, Desăvârșire și Îndumnezeire”.

Institutul de Cercetare Ortodoxă Sf. Ioan Gură de Aur este un grup internațional de teologi și studenți în teologie, cu membri din Grecia, România, Serbia, Georgia, Marea Britanie, Franța sau Belgia. Mentorul grupului este renumitul patrolog, părintele Andrew Louth.

Anul acesta, întâlnirea anuală care ar fi trebuit să se desfășoare la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Tbilisi, Georgia, a fost mutată online, așadar vorbim zilele acestea despre „Sfințire, Desăvârșire și Îndumnezeire” încercând să înțelegem măsura vârstei plinătății lui Hristos.

Ne bucurăm că anul acesta îl avem în mijlocul nostru pe Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, ca un oaspete de seamă, care ne-a vorbit despre teologia îndumnezeirii la Sf. Isaac Sirul, cel mai reprezentativ și actual părinte al tradiției siriace.

Din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, a mai vorbit părintele Conf. Univ. Dr. Cristian Sonea, pe tema „Misiunea Bisericii și demnitatea umană”, a transmis pentru Radio Renașterea Dr. Emil Mărginean, membru al Grupului de Cercetare Ortodoxă „Sf. Ioan Gură de Aur”.

Ediția de anul viitor se va desfășura, dacă situația sanitară va perminte, la Institutul Teologic Ortodox Sf. Serghie din Paris.

Ultimele articole

Zi de sărbătoare în parohia sălăjeană Hurez

Zi de sărbătoare în parohia sălăjeană Hurez

Duminică, 28 februarie 2021, Preasfințitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din parohia Hurez, Protopopiatul Șimleu Silvaniei. Cu acest prilej, ierarhul  a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, între care s-au...

Consfăturiri ale preoților și profesorilor de religie din Cluj-Napoca

Consfăturiri ale preoților și profesorilor de religie din Cluj-Napoca

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, în această săptămână s-au desfășurat trei întâlniri de lucru ale preoților care slujesc în bisericile din Cluj-Napoca și ale profesorilor care predau disciplina Religie în școlile din...

Sfântul Sinod: Primele decizii din 2021 | Comunicat de presă

Sfântul Sinod: Primele decizii din 2021 | Comunicat de presă

În ziua de 25 februarie 2021, în Palatul Patriarhiei din Bucureşti, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-a desfășurat ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Sfântul Sinod l-a ales prin vot secret pe Preacuviosul Părinte...