Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, la conferința Grupului de Cercetare Ortodoxă „Sf. Ioan Hrisostom”

de | dec. 8, 2020 | Actualitatea religioasă

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului a susținut marți, 8 decembrie 2020, o prelegere în cadrul simpozionului internațional organizat de Grupul de cercetare ortodoxă „Sfântul Ioan Gură de Aur”.

Preasfinția Sa a vorbit pe tema îndumnezeirii în viziunea Sfântului Isaac Sirul. Tema centrală a conferinței de anul acesta este „Sfințire, Desăvârșire și Îndumnezeire”.

Institutul de Cercetare Ortodoxă Sf. Ioan Gură de Aur este un grup internațional de teologi și studenți în teologie, cu membri din Grecia, România, Serbia, Georgia, Marea Britanie, Franța sau Belgia. Mentorul grupului este renumitul patrolog, părintele Andrew Louth.

Anul acesta, întâlnirea anuală care ar fi trebuit să se desfășoare la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Tbilisi, Georgia, a fost mutată online, așadar vorbim zilele acestea despre „Sfințire, Desăvârșire și Îndumnezeire” încercând să înțelegem măsura vârstei plinătății lui Hristos.

Ne bucurăm că anul acesta îl avem în mijlocul nostru pe Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, ca un oaspete de seamă, care ne-a vorbit despre teologia îndumnezeirii la Sf. Isaac Sirul, cel mai reprezentativ și actual părinte al tradiției siriace.

Din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, a mai vorbit părintele Conf. Univ. Dr. Cristian Sonea, pe tema „Misiunea Bisericii și demnitatea umană”, a transmis pentru Radio Renașterea Dr. Emil Mărginean, membru al Grupului de Cercetare Ortodoxă „Sf. Ioan Gură de Aur”.

Ediția de anul viitor se va desfășura, dacă situația sanitară va perminte, la Institutul Teologic Ortodox Sf. Serghie din Paris.

Ultimele articole

Hramul Mănăstirii Rohiţa

Hramul Mănăstirii Rohiţa

Duminică, 1 octombrie 2022, când creştinii prăznuiesc Sfântul  Acoperământ al Maicii Domnului, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Rohiţa, cu prilejul hramului. La hram au venit credincioşi din...

Hramul Parohiei „Sf. Ap. Toma” din cartierul clujean Mărăști

Hramul Parohiei „Sf. Ap. Toma” din cartierul clujean Mărăști

În Duminica a 19-a după Rusalii (Predica de pe munte – Iubirea vrăjmașilor), 2 octombrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor...

Biserica Parohiei Turda Nouă II, târnosită de ÎPS Părinte Andrei

Biserica Parohiei Turda Nouă II, târnosită de ÎPS Părinte Andrei

La sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului, sâmbătă, 1 octombrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă a Parohiei Turda Nouă...