Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, la conferința Grupului de Cercetare Ortodoxă „Sf. Ioan Hrisostom”

de | dec. 8, 2020 | Actualitatea religioasă

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului a susținut marți, 8 decembrie 2020, o prelegere în cadrul simpozionului internațional organizat de Grupul de cercetare ortodoxă „Sfântul Ioan Gură de Aur”.

Preasfinția Sa a vorbit pe tema îndumnezeirii în viziunea Sfântului Isaac Sirul. Tema centrală a conferinței de anul acesta este „Sfințire, Desăvârșire și Îndumnezeire”.

Institutul de Cercetare Ortodoxă Sf. Ioan Gură de Aur este un grup internațional de teologi și studenți în teologie, cu membri din Grecia, România, Serbia, Georgia, Marea Britanie, Franța sau Belgia. Mentorul grupului este renumitul patrolog, părintele Andrew Louth.

Anul acesta, întâlnirea anuală care ar fi trebuit să se desfășoare la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Tbilisi, Georgia, a fost mutată online, așadar vorbim zilele acestea despre „Sfințire, Desăvârșire și Îndumnezeire” încercând să înțelegem măsura vârstei plinătății lui Hristos.

Ne bucurăm că anul acesta îl avem în mijlocul nostru pe Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, ca un oaspete de seamă, care ne-a vorbit despre teologia îndumnezeirii la Sf. Isaac Sirul, cel mai reprezentativ și actual părinte al tradiției siriace.

Din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, a mai vorbit părintele Conf. Univ. Dr. Cristian Sonea, pe tema „Misiunea Bisericii și demnitatea umană”, a transmis pentru Radio Renașterea Dr. Emil Mărginean, membru al Grupului de Cercetare Ortodoxă „Sf. Ioan Gură de Aur”.

Ediția de anul viitor se va desfășura, dacă situația sanitară va perminte, la Institutul Teologic Ortodox Sf. Serghie din Paris.

Ultimele articole

Lansări de carte, la Muzeul Mitropoliei Clujului

Lansări de carte, la Muzeul Mitropoliei Clujului

Două cărți dedicate Protopopului Martir Aurel Munteanu și una de istoriografie bisericească vor fi lansate joi la Muzeul Mitropoliei Clujului. Titlurile dedicate protopopului martir sunt apărute la Editura Renașterea a Arhiepiscopiei Clujului: „Protopopul Aurel...

Sfințirea Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Boteni

Sfințirea Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Boteni

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat sâmbătă, 18 septembrie 2021, credincioșii din localitatea Boteni, județul Cluj. Cu acest prilej, de la ora 8:30,...