Premierea olimpicilor clujeni în Catedrala Mitropolitană

de | apr. 3, 2016 | Actualitatea religioasă

Numai prin Cruce se ajunge la Înviere, a spus Înaltpreasfințitul Andrei clujenilor prezenți, în duminica a treia din Postul Mare, la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Mitropolitană.

Ierarhul i-a îndemnat pe creștini ca atunci când trec prin încercări, necazuri sau suferințe să își înalțe ochii spre cer, că doar de acolo va veni puterea. Mai mult, ei au fost sfătuiți să își amintească că însuși Hristos, fiul lui Dumnezeu a suferit din dragoste pentru noi, luând asupra sa păcatele lumii pentru a ne mântui. Înaltpreasfințitul Andrei a explicat, citându-l pe Sfântul Maxim Mărturisitorul, că pe această cale a mântuirii unii dintre noi suntem călăuziți prin providență, alții prin judecată:

La finalul Liturghiei din Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, a avut loc, în prezența reprezentanților Inspectoratului școlar, a părinților și a cadrelor didactice, festivitatea de premiere a elevilor olimpici la Religie.

Toți cei peste 50 de olimpici au fost felicitați de Mitropolitul Clujului pentru rezultatele frumoase
obținute anul acesta la olimpiada de religie și la Concursul școlar „Urmarea lui Hristos”. Nu au fost uitați nici cei aproximativ 30 de profesori care s-au ocupat de pregătirea elevilor.

Cu acest prilej, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului a amintit de responsabilitatea părinților și a cadrelor didactice în educarea și formarea celor care sunt viitorul acestei țări:

Toți olimpicii, dar și profesorii lor au primit din partea Înaltpreasfințitului Andrei, diplome și premii, în semn de apreciere pentru munca și efortul depus în promovarea educației religioase.

 

Ultimele articole

Să-L iubim din tot sufletul pe Dumnezeu

Să-L iubim din tot sufletul pe Dumnezeu

Bătrânul Iosif Isihastrul: „Ceea ce nu-i dăm lui Dumnezeu spre a fi întrebuinţat de El, este întrebuinţat de diavol. De aceea Domnul ne-a dat porunca să-L iubim din tot sufletul şi din toată inima, pentru ca cel rău să nu găsească nici loc, nici odihnă pentru a locui...

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Năsăud

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Năsăud

Clericii din Protopopiatul Ortodox Năsăud s-au reunit marți, 19 octombrie 2021, în cadrul conferinței preoțești de toamnă. Întâlnirea s-a desfășurat în biserica Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii” din Salva și a fost precedată de o slujbă de Te Deum. Lucrările conferinței...

Biserica din Lunca, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Lunca, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 21-a după Rusalii, 17 octombrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea din localitatea Lunca, județul Bistrița-Năsăud, de la...

Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica din Sânmărtin

Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica din Sânmărtin

În Duminica a 21-a după Rusalii, 17 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul comunității din Sânmărtin, județul Cluj. Cu acest prilej, Părintele Episcop...