Premierea olimpicilor clujeni în Catedrala Mitropolitană

de | apr. 3, 2016

Numai prin Cruce se ajunge la Înviere, a spus Înaltpreasfințitul Andrei clujenilor prezenți, în duminica a treia din Postul Mare, la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Mitropolitană.

Ierarhul i-a îndemnat pe creștini ca atunci când trec prin încercări, necazuri sau suferințe să își înalțe ochii spre cer, că doar de acolo va veni puterea. Mai mult, ei au fost sfătuiți să își amintească că însuși Hristos, fiul lui Dumnezeu a suferit din dragoste pentru noi, luând asupra sa păcatele lumii pentru a ne mântui. Înaltpreasfințitul Andrei a explicat, citându-l pe Sfântul Maxim Mărturisitorul, că pe această cale a mântuirii unii dintre noi suntem călăuziți prin providență, alții prin judecată:

La finalul Liturghiei din Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, a avut loc, în prezența reprezentanților Inspectoratului școlar, a părinților și a cadrelor didactice, festivitatea de premiere a elevilor olimpici la Religie.

Toți cei peste 50 de olimpici au fost felicitați de Mitropolitul Clujului pentru rezultatele frumoase
obținute anul acesta la olimpiada de religie și la Concursul școlar „Urmarea lui Hristos”. Nu au fost uitați nici cei aproximativ 30 de profesori care s-au ocupat de pregătirea elevilor.

Cu acest prilej, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului a amintit de responsabilitatea părinților și a cadrelor didactice în educarea și formarea celor care sunt viitorul acestei țări:

Toți olimpicii, dar și profesorii lor au primit din partea Înaltpreasfințitului Andrei, diplome și premii, în semn de apreciere pentru munca și efortul depus în promovarea educației religioase.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA