Preoții clujeni, îndemnați să intensifice activitățile cu tinerii în Postul Crăciunului

de | nov. 20, 2017 | Actualitatea religioasă

Preoții clujeni, îndemnați să intensifice activitățile cu tinerii în Postul CrăciunuluiPreoții din Protopopiatul Cluj II, din cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, care include parohiile din cuprinsul municipiului Cluj-Napoca, s-au întrunit luni, 20 noiembrie 2017, în ședință lunară de lucru.Întâlnirea a avut loc la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei și,  potrivit tradiţiei, a fost precedată de o slujbă Te-Deum, ce a avut loc în capela Seminarului Teologic Ortodox.

La ședință, părintele protopop Alexandru Ciui, după ce a dezbătut problemele pastoral-misionare ale preoților, i-a îndemnat pe preoți să intensifice în parohiile pe care le păstoresc activitătile în care sunt implicați tinerii.

Invitați speciali ai întrunirii au fost pr. Iustin Tira, vicar eparhial și pr. Cătălin Pălimaru, directorul editurii Renașterea. Astfel a fost prezentat volumul „Oameni, fapte şi cuvânt”, scris de pr. Iustin Tira, apărut la editura Renaşterea. Cartea cuprinde meditaţii la pericope evanghelice şi apostolice, cronici de carte şi texte publicate anterior de autor în revistele Tabor şi Renaşterea.

În finalul ședinței s-au făcut mai multe comunicări de ordin administrativ.

Ședințele la nivel de protopopiat se desfășoară lunar, ocazie cu care sunt abordate teme pastorale, administrative și sociale, de interes.

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...