Preoţii din Protopopiatul Năsăud, reuniţi la conferinţa preoţească de primavară

de | mai 13, 2016

Preoţii din Protopopiatul Năsăud s-au reunit ieri, 12 mai, in localitatea Maieru, unde a avut loc conferinţa preoţească de primavară. Întâlnirea a debutat la ora 08:00 cu Sfânta Liturghie săvârşită in biserica parohiei Maieru I cu hramul „Sfântul Arhidiacon Ştefan” de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de preoţi, din care au făcut parte Pr. Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului şi Pr. Ioan Dâmbu, protopopul Năsăudului.

În cadrul Sfintei Liturghii un număr impresionant de copii şi tineri s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Domnului Hristos, dar şi din cuvântul Părintelui Mitropolit care a subliniat modelul de vieţuire duhovnicească al Sfântului Ioan Valahul, sărbătorit ieri de Biserica Ortodoxă.

În continuare, în sala mare a Centrului Cultural Catehetic „Sfantul Arhidiacon Ştefan”, inaugurat anul trecut de către Înaltpreasfiţitul Andrei, părintele Liviu Vidican Manci, inspectorul pentru catehizare parohială şi directorul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, a susţinut conferinţa intitulată „Educaţia religioasă a tinerilor în noua ordine morală”, la sfârşitul căreia preoţii au avut posibilitatea de a-şi exprima punctul lor de vedere.

În final, consilierul cultural, pr Bogdan Ivanov, a prezentat ultimele noutăţi de ordin administrativ din partea Centrului Eparhial, iar părintele protopop Ioan Dâmbu a subliniat importanţa educării religioase a tinerilor prin implicare activă dar si intensificarii misiunii în rândul lor.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...