Proiectul Naţional online SĂPTĂMÂNA MIHAI EMINESCU iniţiat de Biblioteca Municipală „Teodor Murăşanu” Turda

de | ian. 9, 2024

Eminescu a fost şi va rămâne poetul tuturor românilor. În fiecare an în România se organizează diferite manifestări aniversare şi comemorative în cinstea celui care a fost  numit Luceafărul poeziei româneşti, Mihai Eminescu.

În perioada 9-15 Ianuarie 2024 se va derula Proiectul Naţional online SĂPTĂMÂNA MIHAI EMINESCU iniţiat de Biblioteca Municipală „Teodor Murăşanu” Turda realizat în colaborare cu Biblioteca Municipală ASTRA din Câmpia Turzii, Biblioteca Comunală Mihai Viteazu, Școala Gimnazială „Teodor Murășanu” Turda (în cadrul parteneriatului ”Cultură, lectură, creativitate”) și Școala Gimnazială „Andrei Șaguna” Turda (în cadrul Parteneriatului Educație prin lectură”). În cadrul evenimentului bibliotecarii, cadrele didactice, părinţii şi bunicii, dar şi iubitori adulţi ai operei marelui poet Mihai Eminescu sunt invitaţi să posteze pe pagina de Facebook proprie, sau a instituţiei de învăţământ, filme în care copii sau adulţi recită sau citesc (indiferent de limbă) fragmente din opera lui Mihai Eminescu, etichetând şi Biblioteca Municipală “Teodor Murăşanu” Turda, sau distribuind postarea de pe pagina proprie pe pagina de Facebook a Bibliotecii Municipale „Teodor Murăşanu” Turda. Cadrele didactice implicate vor primi adeverințe de participare utile la portofoliul extracuricular.

Postările care nu vor fi distribuite pe pagina bibliotecii turdene, chiar dacă vor fi postate pe alte pagini de Facebook, nu vor fi considerate ca făcând parte din proiecrt.

În cadrul acestui proiect Biblioteca Municipală „Teodor Murășanu” Turda va mai organiza o activitate culturală împreună cu preșcolarii de la Grădinița „Căsuța Piticilor” Turda în cadrul Parteneriatului „Prietenii cărților”, prin care celor mici li se va citi poezia „Somnoroase păsărele” de Mihai Eminescu, li se va vorbi despre lebădă, vom organiza un atelier creativ prin care cei mici vor realiza prin tehnica colajului o lebădă și se va proiecta povestea digitală „Rățușca cea urâtă”, o producție a Bibliotecii Municipale „T Murășanu” Turda.

De asemenea, secția pentru adulți a Filialei Oprișani a bibliotecii turdene organizează expoziția de carte MIHAI EMINESCU.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură | Arhiva
S-a deschis sesiunea de aplicații pentru WonderPuck #8

S-a deschis sesiunea de aplicații pentru WonderPuck #8

Artiștii din România și din toată lumea sunt invitați în această perioadă să își înscrie producțiile pentru cea de-a opta ediție a Festivalului Stradal WonderPuck. Evenimentul va avea loc între 6 și 8 septembrie, la Cluj-Napoca și la Florești . Artiștii, instituțiile...