Cu binecuvântarea Preasfințitului Părintelui Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, Protopopiatul Ortodox Vișeu a demarat campania de informare „Consumul de substanțe interzise, îndepărtarea de țelul vieții”. Acțiunea se adresează tinerilor din protopopiat și are ca scop conștientizarea cu privire la efectele negative urmate de consumul de alcool, tutun și droguri.
În parteneriat cu Asociația Tinerilor Ortodocși din Protopopiatul Vișeu, Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș, primăriile și școlile de pe raza protopopiatului, reprezentanții Protopoiatului Vișeu aduc în fața tinerilor o serie de personalități: medici, psihologi, preoți sau polițiști, pentru a le vorbi despre beneficiile unei vieți trăite cu discernământ.
Prima întâlnire din cadrul campaniei a avut loc în data de 7 septembrie la Dragomirești în prezența a peste 250 de tineri. Întâlnirea a debutat cu un cuvânt de bun venit a Părintelui Dinu Horatiu Brici coordonator activități de tineret pe Protopopiatul Vișeu care a vorbit despre frumusețea tinereții și darul vieții. Apoi au luat cuvântul Preacucernicul Părinte Călin Vlad secretar al Protopopiatului Vișeu, domnul Florin Rontea agent principal la Poliția Bogdan Vodă și doamna psiholog Mia Șandru, psiholog în cadrul școlilor din Săcel, Săliștea de Sus și Dragomirești.
A doua conferință s-a desfășurat joi, 14 septembrie 2023, Casa de Cultură din Vișeu de Sus unde au participat peste 300 de tineri din localitătile Vișeu de Sus, Vișeu de Jos, Bocicoel, Leordina, Petrova și Moisei. Au luat cuvântul pr. Timiș Ioan Florin, de la parohia Săliște Centru, Pr. Brici Dinu Horațiu, paroh la parohia Ieud, Dr. Emanuel Pop, Specialist Psihiatru, Agent principal Andreea Coman, Prof. Petruța Rus și psiholog Camelia Gherheș, transmit organizatorii.
Următoarea întâlnire din cadrul campaniei de informare „Consumul de substanțe interzise, îndepărtarea de țelul vieții” organizată de Protopopiatul Vișeu va avea loc în data de 21 septembrie în localitatea Borșa.
Cele trei întâlniri de pe Valea Izei, Valea Vișeului și Borșa își propun să adune 800 de tineri pentru a le prezenta riscurile la care se expun prin consumul de substanțe interzise.