PS Benedict Bistrițeanul a conferențiat la Arad pe tema „Tânăr, pe cărări bătrâne. Pledoarie pentru o tinerețe în siguranță”

de | mai 23, 2023

Marți, 23 mai 2023, în Aula Facultății de Teologie „Ilarion V. Felea” din Arad, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a deschis seria conferințelor din perioada Penticostarului organizate de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Arad. Ierarhul a conferențiat pe tema „Tânăr, pe cărări bătrâne. Pledoarie pentru o tinerețe în siguranță”.

În deschidere, studentul Alexandru-Laurențiu Blaj, președintele ASCOR Arad și moderatorul evenimentului, a urat un cuvânt de bun venit tuturor celor prezenți mulțumind, totodată, ierarhului pentru faptul că a acceptat invitația de a conferenția la Arad.

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a oferit o perspectivă asupra temei „Tânăr, pe cărări bătrâne. Pledoarie pentru o tinerețe în siguranță” și a făcut apel la Părinții contemporani în șapte lecții: lecția bucuriei (Sfântul Porfirie Cavsocalivitul), lecția simplității (Sfântul Paisie Aghioritul), lecția păcii lăuntrice (Cuviosul Tadei de la Vitovnița), lecția mulțumirii (Sfântul Siluan Athonitul), lecția timpului deplin (Cuviosul Arsenie Papacioc), lecția smereniei (Cuviosul Dionisie Ignat) și lecția nobleței (Pr. Ilarion Felea).

La conferință au participat părinți consilieri de la Centrul Eparhial din Arad, părinți profesori de la Facultatea de Teologie din Arad, în frunte cu decanul instituției, pr. prof. univ. dr. Cristinel Ioja, precum și clerici, studenți teologi și elevi seminariști din oraș.

Evenimentul a fost organizat sub egida Arhiepiscopiei Aradului, în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad și ASCOR Arad.

Înainte de începerea conferinței, Episcopul-vicar Benedict a vizitat sediul Facultății de Teologie din Arad și paraclisul instituției de învățământ, fiindu-i prezentate de pr. conf. univ. dr. Lucian Farcașiu, responsabilul ASCOR Arad. Cu acest prilej, pentru biblioteca facultății, PS Benedict a dăruit câte un exemplar din cărțile Preasfinției Sale.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: ASCOR Arad

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Sângeorz-Băi

Hramul Bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Sângeorz-Băi

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, marți, 23 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la Biserica „Sfântul Mare...