PS Iustin Sigheteanul, la ,,Zilele Poessis” de la Carei

de | nov. 7, 2015

Cea de-a 25-a aniversare a ,,Zilelor Poessis”, organizată de către Direcţia pentru Cultură a Judeţului Satu Mare, s-a desfăşurat vineri, 6 noiembrie, de la ora 17.00 la Castelul Karolyi din Municipiul Carei.

Eveninentul a debutat cu  o rugăciune pentru cei morţi în incendiul de la Clubul ,,Colectiv” din Bucureşti, pentru însănătoşirea grabnică a celor ce sunt în mare suferinţă pe patul de spital şi pentru mângâierea şi întărirea familiilor care trec prin această dramă. Slujba a fost oficiată de PS Iustin, arhiereul vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.

La festivitatea de omagiere şi premiere a personalitătilor din lumea culturală românească, organizatorii au invitat academicieni, scriitori, poeţi, oameni de cultură din ţară şi străinătate.

Un oaspete de suflet a fost academicianul Nicolae Dabija – poet şi istoric literar din Republica Moldova. În semn de apreciere pentru activitatea academică şi literară, dar şi pentru lupta dusă de-a lungul deceniilor pentru păstrarea culturii, limbii, credinţei şi valorilor sfinte româneşti, Preasfinţia Sa i-a oferit cea mai înaltă distincţie eparhială pentru laici, ,,Crucea Voievodală”, însoţită de Gramata Episcopală.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...