PS Iustin Sigheteanul, la ,,Zilele Poessis” de la Carei

de | nov. 7, 2015 | Actualitatea religioasă

Cea de-a 25-a aniversare a ,,Zilelor Poessis”, organizată de către Direcţia pentru Cultură a Judeţului Satu Mare, s-a desfăşurat vineri, 6 noiembrie, de la ora 17.00 la Castelul Karolyi din Municipiul Carei.

Eveninentul a debutat cu  o rugăciune pentru cei morţi în incendiul de la Clubul ,,Colectiv” din Bucureşti, pentru însănătoşirea grabnică a celor ce sunt în mare suferinţă pe patul de spital şi pentru mângâierea şi întărirea familiilor care trec prin această dramă. Slujba a fost oficiată de PS Iustin, arhiereul vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.

La festivitatea de omagiere şi premiere a personalitătilor din lumea culturală românească, organizatorii au invitat academicieni, scriitori, poeţi, oameni de cultură din ţară şi străinătate.

Un oaspete de suflet a fost academicianul Nicolae Dabija – poet şi istoric literar din Republica Moldova. În semn de apreciere pentru activitatea academică şi literară, dar şi pentru lupta dusă de-a lungul deceniilor pentru păstrarea culturii, limbii, credinţei şi valorilor sfinte româneşti, Preasfinţia Sa i-a oferit cea mai înaltă distincţie eparhială pentru laici, ,,Crucea Voievodală”, însoţită de Gramata Episcopală.

 

Ultimele articole

Memoria spațiului sacru

Memoria spațiului sacru

Într-o conferință pe care a prezentat-o în 1951, Martin Heidegger spunea: „Muritorii locuiesc în măsura în care salvează pământul. Salvarea nu smulge doar dintr-un pericol. A salva înseamnă propriu-zis, a eliberat ceva întru esența sa proprie. A salva pământul este...

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P3

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P3

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură” susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19.00.20.

Hramul Parohiei „Sf. Ap. Toma” din cartierul clujean Mărăști

Hramul Parohiei „Sf. Ap. Toma” din cartierul clujean Mărăști

În Duminica a 19-a după Rusalii (Predica de pe munte – Iubirea vrăjmașilor), 2 octombrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor...

Biserica Parohiei Turda Nouă II, târnosită de ÎPS Părinte Andrei

Biserica Parohiei Turda Nouă II, târnosită de ÎPS Părinte Andrei

La sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului, sâmbătă, 1 octombrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă a Parohiei Turda Nouă...