PS Iustin Sigheteanul, la ,,Zilele Poessis” de la Carei

de | nov. 7, 2015 | Actualitatea religioasă

Cea de-a 25-a aniversare a ,,Zilelor Poessis”, organizată de către Direcţia pentru Cultură a Judeţului Satu Mare, s-a desfăşurat vineri, 6 noiembrie, de la ora 17.00 la Castelul Karolyi din Municipiul Carei.

Eveninentul a debutat cu  o rugăciune pentru cei morţi în incendiul de la Clubul ,,Colectiv” din Bucureşti, pentru însănătoşirea grabnică a celor ce sunt în mare suferinţă pe patul de spital şi pentru mângâierea şi întărirea familiilor care trec prin această dramă. Slujba a fost oficiată de PS Iustin, arhiereul vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.

La festivitatea de omagiere şi premiere a personalitătilor din lumea culturală românească, organizatorii au invitat academicieni, scriitori, poeţi, oameni de cultură din ţară şi străinătate.

Un oaspete de suflet a fost academicianul Nicolae Dabija – poet şi istoric literar din Republica Moldova. În semn de apreciere pentru activitatea academică şi literară, dar şi pentru lupta dusă de-a lungul deceniilor pentru păstrarea culturii, limbii, credinţei şi valorilor sfinte româneşti, Preasfinţia Sa i-a oferit cea mai înaltă distincţie eparhială pentru laici, ,,Crucea Voievodală”, însoţită de Gramata Episcopală.

 

Ultimele articole

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, marți, 26 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia „Sfântul Dumitru” din Florești,...