PS Părinte Benedict a participat la inaugurarea noii clădiri a Grupării de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio Pop” din Cluj-Napoca

de | aug. 23, 2021

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, la Cluj, că, în cadrul procesului de modernizare a structurilor pe care le conduce, există mai multe proiecte de reabilitare a unor clădiri, în valoare de zeci de milioane de euro. Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca are începând de luni un sediu modernizat, în urma unei investiții complexe atât de necesară pentru pregătirea continuă a jandarmilor și pentru obținerea unui răspuns rapid si eficient în misiunile încredințate. La eveniment au participat reprezentanți ai administrației locale, în frunte cu primarul Emil Boc, precum și ai Bisericii Ortodoxe Române, prin PS Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Episcopiei Vadului Feleacului și Clujului.

Preasfinția Sa a rostit și un cuvânt de învățătură intitulat: Lege, ordine si înnoire.

Lucian Bode a participat la inaugurarea clădirii Grupării de Jandarmi Mobilă din Cluj-Napoca, care a fost reabilitată şi modernizată printr-o investiţie în valoare de 15,1 milioane de lei. Clădirea datează din 1885 şi este monument istoric.

„Vreau să privim finalizarea acestui proiect într-un context mai larg, cel al procesului de modernizare din cadrul MAI. În urmă cu mai puţin de o lună, Unitatea specială 72 de jandarmi de la Cernavodă se muta într-un sediu nou. Investiţia de la Cluj, susţinută din fonduri bugetare, a fost demarată în anul 2015, valoarea iniţială fiind de 17,3 milioane de lei. Valoarea finală, după efectuarea recepţiei, este de 15,1 milioane de lei. Aşadar, am reuşit să facem o economie de 2,2 milioane de lei”, a spus Lucian Bode.

Potrivit acestuia, la nivelul Jandarmeriei Române, în momentul de faţă sunt încă şapte unităţi în care sunt în desfăşurare lucrări de modernizare prin finanţări de la buget în valoare de aproximativ 12 milioane de lei.

‘„De asemenea, apreciez eforturile făcute de Jandarmeria Română împreună cu colegii din minister, demersuri prin care au reuşit să atragă finanţări nerambursabile în valoare de 7 milioane de euro, demarând astfel activităţi de modernizare pentru alte opt unităţi. Aşadar, vorbim despre 9,4 milioane de euro investiţi în 15 unităţi ale Jandarmeriei Române în această perioadă. În plus, alte 26 de clădiri aflate într-o stare de degradare avansată vor fi modernizate sau reconstruite prin intermediul unei finanţări pe care o accesăm din partea Băncii Internaţionale de Reconstrucţie şi Dezvoltare. Valoarea totală a lucrărilor pentru cele 26 de clădiri este de peste 40 de milioane de euro”, a mai spus ministrul Afacerilor Interne.

El a amintit şi de demararea efectivă a lucrărilor de construire a unui poligon acoperit pentru nevoile de pregătire în cazul personalului MAI şi altor structuri, proiect în valoare de peste 38 de milioane de lei.

„Am dat toate aceste exemple pentru că ele se circumscriu obiectivului asumat la nivelul MAI – acela de a utiliza cu precădere investiţiile ca vector al creşterii eficienţei structurilor noastre”, a menţionat Lucian Bode.


Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca are începând de luni un sediu modernizat, în urma unei investiții complexe atât de necesară pentru pregătirea continuă a jandarmilor și pentru obținerea unui răspuns rapid si eficient în misiunile încredințate.
Investiția în acest sediu a reprezentat o premieră pentru Jandarmerie prin faptul că această reabilitare este prima realizată la o clădire declarată monument istoric.
Această unitate de Jandarmi are o lungă tradiție și acoperă la nivel operativ 5 județe din Regiunea de Nord-Vest a României, fiind implicată în misiuni de asigurare a climatului de siguranță publică cu ocazia desfășurării unor evenimente foarte vizibile, precum festivalurile Electric Castle și Untold, pelerinajele de la Mănăstirea Nicula, competițiile sportive majore desfășurate la Cluj, aducându-și, totodată, aportul și în cadrul altor evenimente majore, precum vizita Sanctității Sale Papa Francisc la Blaj sau Summitul șefilor de stat și de guvern de la Sibiu.

„Încurajez de fiecare dată astfel de inițiative de construcție și modernizare instituțională care au ca finalitate o activitate mai performantă și servicii mai bune pentru cetățeni și comunități. Asigurarea unor condiții de lucru moderne pentru angajații MAI reprezintă o preocupare constantă și un obiectiv central care trebuie urmărit, și pe mai departe, cu multă determinare si perseverență”, a mai spus Lucian Bode.

„Investiția realizată pe str. Dorobanților a fost necesară pentru a oferi celor care se află în slujba Statului Român un loc prielnic de muncă, pentru gestionarea cât mai eficientă a situațiilor dificile sau mai puțin dificile pe care le întâmpină în acest oraș. Cu această ocazie, doresc să le mulțumesc tuturor celor care fac parte din angrenajele de ordine și siguranță publică din Cluj-Napoca, pentru eforturile și profesionalismul cu care își fac meseria. Prin munca lor, oferă încredere și o calitate a vieții ridicată pentru toți clujenii. Investiția în infrastructură și dotări pentru cei care asigură ordinea publică contribuie la creșterea gradului de siguranță din oraș. În acest moment, Clujul este cel mai sigur oraș din România și printre cele mai sigure din lume, conform unui clasament Numbeo. Clasamentul a fost făcut luând în calcul două criterii importante: calitatea vieții și rata criminalității din cele mai importante orașe”, a spus la rândul său primarul Emil Boc.

După 136 de ani de existență, clădirea Comandamentului Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, a beneficiat de cele mai ample lucrări de reabilitare.

Păstrând specificul arhitectural al epocii istorice, dar oferind totodată, prin lucrările de reabilitare, spații moderne de lucru, jandarmii clujeni inaugurează astăzi, în prezența ministrului Afacerilor Interne, domnul Lucian Bode, Pavilionul Comandamentului Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

PS Părinte Benedict a participat la inaugurarea noii clădiri a Grupării de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio Pop” din Cluj-Napoca
PS Părinte Benedict a participat la inaugurarea noii clădiri a Grupării de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio Pop” din Cluj-Napoca

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...