Parohia clujeană „Sfinții Împărați Constantin și Elena” va primi fragmente din moaștele sfinților ocrotitori

de | mai 17, 2023 | Actualitatea religioasă

Parohia Ortodoxă „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Cluj-Napoca își va serba, la finalul săptămânii hramul.

Cu acest prilej, o delegație a Bisericii Ortodoxe din Grecia, în frunte cu Arhimandritul Sosipatru Pitoulias, din Mitropolia de Veria, Naoussa și Kampania, va aduce la Cluj-Napoca, o raclă cu fragmente din moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Sfintele Moaște vor fi așezate spre închinare în biserică, unde vor rămâne pentru totdeauna spre binecuvântarea și sfințirea credincioșilor.

Sâmbătă, de la ora 18:00, va avea loc întâmpinarea delegației și slujba Vecerniei Mari cu Litie, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Duminică, de la ora 10:00, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și  Clujului va sluji Sfânta Liturghie, iar seara, de la ora 18:00, se va oficia Vecernia și Acatistul Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Parohia Ortodoxă „Sfinții Împărați Constantin și Elena” a fost înființată în anul 1922, fiind a doua parohie ca vechime din municipiul Cluj-Napoca.

Actualul locaș de cult a fost construit între anii 1995-1998. Comunitatea parohială este păstorită de preotul Ciprian Ilie Mișin, începând cu data de 11 ianuarie 2021, după pensionarea preotului Marcel Sabău.

Sfințirea noii case parohiale din Sânmihaiu de Câmpie

Sfințirea noii case parohiale din Sânmihaiu de Câmpie

Sâmbătă, 23 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Sânmihaiu de Câmpie, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul...

Sfințirea capelei mortuare din Brăteni

Sfințirea capelei mortuare din Brăteni

Sâmbătă, 23 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Brăteni, județul Bistrița-Năsăud. Cu acest prilej, de la ora...

Sfințirea capelei mortuare din Șieu-Odorhei

Sfințirea capelei mortuare din Șieu-Odorhei

Joi, 21 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Șieu-Odorhei, județul Bistrița-Năsăud. Cu acest prilej, de la ora...