Parohia clujeană „Sfinții Împărați Constantin și Elena” va primi fragmente din moaștele sfinților ocrotitori

de | mai 17, 2023

Parohia Ortodoxă „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Cluj-Napoca își va serba, la finalul săptămânii hramul.

Cu acest prilej, o delegație a Bisericii Ortodoxe din Grecia, în frunte cu Arhimandritul Sosipatru Pitoulias, din Mitropolia de Veria, Naoussa și Kampania, va aduce la Cluj-Napoca, o raclă cu fragmente din moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Sfintele Moaște vor fi așezate spre închinare în biserică, unde vor rămâne pentru totdeauna spre binecuvântarea și sfințirea credincioșilor.

Sâmbătă, de la ora 18:00, va avea loc întâmpinarea delegației și slujba Vecerniei Mari cu Litie, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Duminică, de la ora 10:00, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și  Clujului va sluji Sfânta Liturghie, iar seara, de la ora 18:00, se va oficia Vecernia și Acatistul Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Parohia Ortodoxă „Sfinții Împărați Constantin și Elena” a fost înființată în anul 1922, fiind a doua parohie ca vechime din municipiul Cluj-Napoca.

Actualul locaș de cult a fost construit între anii 1995-1998. Comunitatea parohială este păstorită de preotul Ciprian Ilie Mișin, începând cu data de 11 ianuarie 2021, după pensionarea preotului Marcel Sabău.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...