Recital de tango argentinian, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

de | nov. 15, 2023

Unele dintre cele mai frumoase tangouri argentiniene compuse de Astor Piazzolla, dar și lucrări de tango care au fost inspirație sau trecere înspre modernul stil al compozitorului vor fi prezentate publicului clujean la cea de-a doua ediție a recitalului „Piazzolla Tango Night”, care va avea loc duminică, 26 noiembrie, de la ora 18:00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Invitat special pentru aceasta a doua ediție este maestrul Claudiu Hontilă – vioară -, de la Filarmonica de Stat Transilvania, un artist complet, cu o experiență scenică incredibilă, mai bine de 20 de ani în Japonia, dar și în America sau Europa, un violonist de excepție și de mare finețe, un bun cunoscător al genului, conducător muzical al Cluj Tango Orchestra. Maestrul Claudiu Hontilă este și profesor de caffe-concert la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, a fost concert maestru al Vienna Strauss Philarmonic și este concert maestru la Noua Orchestra Transilvana.

Irina Indrei și Robert Indrei formează un cuplu atât pe scenă, cât și în viața de zi cu zi.

Irina este profesoară de pian la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, iar Robert este primul român care cântă la bandoneon (instrumentul specific tangoului argentinian) în cadrul unei orchestre. Aceștia concertează de mai bine de șase ani împreună, fiind prezenți la festivalurile de tango din țară și străinătate și având onoarea de a concerta la invitația Casei Regale la Castelul Peleș.

Toți cei trei muzicieni fac parte din „Cluj Tango Orchestra”, prima orchestră de tango argentinian din Transilvania compusă din muzicieni români profesioniști, membri ai Filarmonicii de Stat Transilvania sau ai Operei Naționale din Cluj-Napoca.

Vor încânta publicul cu dansul lor perechea Nicu Furtună și Maria-Cristina Luca, un cuplu de dansatori de tango argentinian cu experiență în ringul de dans, care vor completa tabloul serii de tango argentinian.

Așadar, un omagiu adus marelui compozitor Astor Piazzolla, compozitorul inovator al Argentinei, care a fost blamat la început pentru compozițiile sale îndrăznețe, nefiind agreat de vechea gardă a muzicii de tango. Talentul și geniul lui, însă, au dovedit cu timpul că Astor Piazzolla este cu adevărat un vizionar, iar lucrările și compozițiile sale rămân dovadă a spiritului liber din tango.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
„Noaptea Europeană a Muzeelor”, ediția 2024

„Noaptea Europeană a Muzeelor”, ediția 2024

Aflat la cea de-a 20-cea ediție, cel mai important eveniment nocturn al iubitorilor de cultură și frumos, denumit „Noaptea Europeană a Muzeelor”, are loc în seara zilei de sâmbătă, 18 mai 2024. Ca de fiecare dată, pregătirile specifice crează o forfotă de bun-augur,...