Rugându-ne sfinților, ne dăm întâlnire cu ei după moarte

de | mart. 16, 2023

La Judecata de Apoi, ne vom întâlni cu Sfântul Vasile cel Mare, cu Sfântul Ioan Gură de Aur, cu Sfântul Grigorie Teologul. Ne vom întâlni cu Sfânta Filofteia, cu Prorocul David. Ne vom întâlni cu Prorocul Ieremia, Isaia, cu Sfinții Evangheliști Matei, Marcu, Luca și Ioan.

Îi vom recunoaște și vom fi prieteni cu ei, pentru că le-am citit Evangheliile, le-am citit scrierile, am citit viețile lor. Îi vom recunoaște și ei ne vor recunoaște de prieteni, pentru că am fost cu ei și pentru că au fost exemple pentru noi. Pe toți aceștia noi îi vom întâlni și vom avea această bucurie la Înfricoșătoarea Judecată a lui Hristos.

Dacă am făcut binele, pentru noi Înfricoșătoarea Judecată a lui Hristos nu va mai fi înfricoșătoare. Pentru noi, Hristos va fi binefacere, venind pe norii cerului.

(Părintele Nicolae TănaseSă nu-L răstignim iarăși pe Hristos, Editura Agaton, Făgăraș, 2011, p. 110)

preluare: Doxologia.ro

DISTRIBUIE

Emisiuni recente

Pe cine botezăm? Ce ne spune Biblia? P4

Pe cine botezăm? Ce ne spune Biblia? P4

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19:00 - 20:22.

Evanghelia lui Hristos – Cuvântul Vieții

Evanghelia lui Hristos – Cuvântul Vieții

Viața Mântuitorului Iisus Hristos ne este împărtășită de Biserică, iar învățătura Lui și crâmpeie din parcursul Său pământesc ne sunt cunoscute din Evanghelie. Citindu-se Evanghelia în biserică, într-un fel ne împărtășim de Hristos, în calitate de Cuvânt al lui...