Rugându-ne sfinților, ne dăm întâlnire cu ei după moarte

de | mart. 16, 2023

La Judecata de Apoi, ne vom întâlni cu Sfântul Vasile cel Mare, cu Sfântul Ioan Gură de Aur, cu Sfântul Grigorie Teologul. Ne vom întâlni cu Sfânta Filofteia, cu Prorocul David. Ne vom întâlni cu Prorocul Ieremia, Isaia, cu Sfinții Evangheliști Matei, Marcu, Luca și Ioan.

Îi vom recunoaște și vom fi prieteni cu ei, pentru că le-am citit Evangheliile, le-am citit scrierile, am citit viețile lor. Îi vom recunoaște și ei ne vor recunoaște de prieteni, pentru că am fost cu ei și pentru că au fost exemple pentru noi. Pe toți aceștia noi îi vom întâlni și vom avea această bucurie la Înfricoșătoarea Judecată a lui Hristos.

Dacă am făcut binele, pentru noi Înfricoșătoarea Judecată a lui Hristos nu va mai fi înfricoșătoare. Pentru noi, Hristos va fi binefacere, venind pe norii cerului.

(Părintele Nicolae TănaseSă nu-L răstignim iarăși pe Hristos, Editura Agaton, Făgăraș, 2011, p. 110)

preluare: Doxologia.ro

Mai multe

Categoria Psalmilor Treptelor: Psalmul 127 (128)

Categoria Psalmilor Treptelor: Psalmul 127 (128)

Psalmul 127, un psalm scurt, strălucitor, și bine construit, țese o idilă complicată de răsplată și bunăstare, dar totodată arată și îi fericește pe cei care au frică de Domnul. Dacă în psalmul anterior, poetul ni-a arătat câte bunătăți poate pricinui nădejdea în...

Procesul Mântuitorului (Pr. Prof. Stelian Tofană) P1

Procesul Mântuitorului (Pr. Prof. Stelian Tofană) P1

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19.00.20.22.

Paradoxul necredinței sau puterea credinței exprimată în paradoxul ei | Duminica a 4-a din Post

Dileme în cuvinte grele | Duminica a 3-a din Post

Ev. Marcu 8, 34-38; 9, 1; Luarea crucii și urmarea lui Hristos „Şi chemând la Sine mulţimea, împreună cu ucenicii Săi, le-a zis: Oricine voieşte să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie. Căci cine va voi să-şi scape sufletul îl va...