Scopul postului nu este flămânzirea, ci schimbarea vieții

de | mart. 29, 2023

Și postul, și rugăciunea, și lucrarea faptelor bune au regulile lor, au poruncile lor. Spre exemplu, fapta bună făcută pentru a fi lăudat de oameni nu aduce plată de la Dumnezeu. Rugăciunea neînsoțită de fapta bună, rugăciunea în care mintea zboară – sunt momente pierdute, timp care nu a folosit.

Și postul are regulile lui. Destul de mulți postim, sperăm că toți. Dacă postim după regulă, primim plata postului. Să fim cu luare aminte, căci, dacă nu respectăm regulile, nemâncarea noastră este zadarnică.

Înfrânează-te de la mâncare, băutură și de la orice plăcere trupească. Postește nu numai de bucate, ci și de păcate, înfrânează-ți cele cinci simțuri (văzul, auzul, pipăitul, gustul, mirosul), ca să fii asemenea „fecioarelor celor înțelepte” din Evanghelie.

(Părintele Nicolae TănaseSă nu-L răstignim iarăși pe Hristos, Editura Agaton, Făgăraș, 2011, p. 121)

preluare: doxologia.ro

DISTRIBUIE

Emisiuni recente

Lucrarea terapeutică plină de iubire a părintelui duhovnicesc I

Lucrarea terapeutică plină de iubire a părintelui duhovnicesc I

  Am detaliat, în emisiunile precedente, în cadrul discuțiilor noastre legate de Lucrarea (sau înfăptuirea) tămăduirii prin iubire, aspecte privind: Procesul tămăduirii și lucrarea terapeutică duhovnicească în scrierile unor teologi contemporani bazate pe...

Despre rugăciune

Despre rugăciune

Și în cadrul acestei emisiuni vom discuta despre rugăciune - o lucrare de căpetenie pentru viața noastră duhovnicească. Rugăciunea are și un caracter particular și unul public, ambele într-o strânsă legătură. Prin practicarea rugăciunii Dumnezeu este chemat în viața...