Seară culturală la Muzeul Mitropoliei Clujului – „Centenarul învățământului teologic ortodox universitar clujean”

de | mart. 4, 2024

În cadrul Serilor culturale, Arhiepiscopia Clujului organizează joi, 7 martie 2024, un eveniment cultural la Muzeul Mitropoliei Clujului, aflat la demisolul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, începând cu ora 19.00, intitulat „Centenarul învățământului teologic ortodox universitar clujean. File din istoria Eparhiei Clujului”.

Cu acest prilej va fi lansat volumul Calendarul Renașterea 2024, un anuar publicat de Editura Renașterea, care continuă Calendarul Eparhiei Ortodoxe a Clujului și Calendarul creștinului de lege răsăriteană, apărute în perioada interbelică. De asemenea, va fi prezentat și volumul În slujba Cuvântului. Culegere de predici praznicale și duminicale din opera Părintelui Profesor Dr. Liviu Galaction Munteanu, apărut la Editura Renașterea sub îngrijirea pr. dr. Lucian Greabu, care își propune să readucă în atenția și conștiința publică actuală personalitatea fostului rector și decan, martirizat de regimul comunist.

La acest eveniment cultural vor lua cuvântul: Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, prof. univ. dr. Ioan Bolovan, membru corespondent al Academiei Române și directorul Institutului de Istorie „George Barițiu“ din Cluj-Napoca, arhim. prof. univ. dr. Teofil Tia, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca și pr. dr. Lucian Greabu, preot al Parohiei Ortodoxe Năsăud I.

Evenimentul editorial va fi completat cu un recital instrumental susținut de elevii Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, Ignat Teodora, Culda Maria și Toma Victoria la vioară, Ilea Sara și Filip Alexandru la pian, îndrumați de către prof. Camelia Toma.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură | Arhiva
S-au deschis înscrierile pentru Bursa Alex. Leo Șerban 2024

S-au deschis înscrierile pentru Bursa Alex. Leo Șerban 2024

Cineaștii, jurnaliștii și criticii de film din România se pot înscrie pentru o nouă ediție a Bursei Alex. Leo Șerban, în cadrul Festivalul Internațional de Film Transilvania (14 - 24 iunie 2024). În valoare de 2500 de euro, bursa a fost inițiată în memoria unuia...