Seară duhovnicească la Beclean, în prezența Părintelui Mitropolit Andrei

de | mart. 28, 2024

Joi seara, 28 martie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la Biserica „Sfântul Apostol Andrei și Sfinții Martiri Brâncoveni”, cunoscută și sub denumirea de Catedrala din Beclean, fiind invitat în cadrul ciclului de seri duhovnicești din Postul Mare, organizate de Protopopiatul Ortodox Beclean.

De la ora 18:00, ierarhul a oficiat Canonul de pocăință către Domnul nostru Iisus Hristos, înconjurat de un sobor de clerici, în frunte cu protopopul de Beclean, preotul Dragoș Cristian.

La finalul serii, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură cu tema „Răstignirea duhovnicească”.

În fiecare joi seara din perioada Postului Mare, începând cu ora 18:00, la Catedrala din Beclean, Protopopiatul Ortodox Beclean, împreună cu Cercul Preoțesc Beclean, organizează mai multe seri duhovnicești la care sunt invitate să rostească cuvinte de învățătură diverse personalități clericale.

Primul invitat a fost părintele Crin-Triandafil Theodorescu, parohul Bisericii Ortodoxe Lușca, care a deschis ciclul serilor duhovnicești și a vorbit pe tema „Dreptate sau dragoste?”, urmând ca în următoarele săptămâni premergătoare Praznicului Învierii Domnului să conferențieze cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, conform protopopului de Beclean, preotul Cristian Dragoș, inițiatorul acestui ciclu de seri duhovnicești.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Monika Krisztina Danko și Dan Bukșa

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...