Seri duhovnicești, organizate de trei parohii clujene

de | mart. 18, 2017

Vineri, 17 martie 2017, la Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, au continuat serile duhovnicești  din Postul Sfintelor Paști,  ca semn de comuniune a preoților  și credincioșilor  acesteia cu cei din parohiile clujene vecine,  „Sfântul Mina”, paroh, Pr. Dumitru Bărbos și Sfântul „Dumitru cel Nou”, paroh, Pr. Iacob Cismaș.

În această seară, gazda a fost Parohia „Nașterea Domnului”, unde s-a săvârșit  Sfânta Taină  a Maslului  la care a participat un număr mare de credincioși care au umplut biserica mare ca o catedrală, unde, lumina lină a serii  izvora din chipurile blânde ale sfinților și se revărsa pe fețele celor adunați, în smerenie,  la rugăciune.

Pacea acestei seri a fost sporită de cuvântul de învățătură adresat de Preotul Dumitru Bărbos,  menit parcă sa liniștească sufletele în această lume zbuciumată, unde , aşa cum spunea părintele,  potolirea furtunii în viața noastră , ca în Evanghelie, începe atunci când strigăm către Domnul, adică atunci, prin credință și   iubirea de cele sfinte primim putere și nădejde. Și bogăția sufletească întrece toate bogățiile pământești când acolo locuiește Cel ce a făcut cerul și pământul.

Aşa cum ne învață Mântuitorul în pilda slăbănogului, locul de vindecare a sufletului, dar și a trupului este Biserica prin credință noastră sau a celor care ne iubesc, locul unde învățăm dragostea de cele sfinte și de aproapele nostru. Această seară care a unit  atâtea suflete iubitoare de rugăciune, a așezat în inimi liniștea și simțământul viu că, intr-adevăr, cu noi a fost Hristos.

Ultima întâlnire din cadrul serilor duhovnicești va fi la Parohia „Sfântul Dumitru  cel  Nou” din Cluj-Napoca, miercuri, 22 martie.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...

Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024

Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024

Asociația pentru Valori în Educație (AVE) anunță deschiderea înscrierilor pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024, eveniment prin care pune în prim-plan realizările directorilor din liceele, școlile și grădinițele publice din România. Înscrierile se pot...

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...