Seri duhovnicești, organizate de trei parohii clujene

de | mart. 18, 2017 | Activități parohiale, Uncategorized

Vineri, 17 martie 2017, la Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, au continuat serile duhovnicești  din Postul Sfintelor Paști,  ca semn de comuniune a preoților  și credincioșilor  acesteia cu cei din parohiile clujene vecine,  „Sfântul Mina”, paroh, Pr. Dumitru Bărbos și Sfântul „Dumitru cel Nou”, paroh, Pr. Iacob Cismaș.

În această seară, gazda a fost Parohia „Nașterea Domnului”, unde s-a săvârșit  Sfânta Taină  a Maslului  la care a participat un număr mare de credincioși care au umplut biserica mare ca o catedrală, unde, lumina lină a serii  izvora din chipurile blânde ale sfinților și se revărsa pe fețele celor adunați, în smerenie,  la rugăciune.

Pacea acestei seri a fost sporită de cuvântul de învățătură adresat de Preotul Dumitru Bărbos,  menit parcă sa liniștească sufletele în această lume zbuciumată, unde , aşa cum spunea părintele,  potolirea furtunii în viața noastră , ca în Evanghelie, începe atunci când strigăm către Domnul, adică atunci, prin credință și   iubirea de cele sfinte primim putere și nădejde. Și bogăția sufletească întrece toate bogățiile pământești când acolo locuiește Cel ce a făcut cerul și pământul.

Aşa cum ne învață Mântuitorul în pilda slăbănogului, locul de vindecare a sufletului, dar și a trupului este Biserica prin credință noastră sau a celor care ne iubesc, locul unde învățăm dragostea de cele sfinte și de aproapele nostru. Această seară care a unit  atâtea suflete iubitoare de rugăciune, a așezat în inimi liniștea și simțământul viu că, intr-adevăr, cu noi a fost Hristos.

Ultima întâlnire din cadrul serilor duhovnicești va fi la Parohia „Sfântul Dumitru  cel  Nou” din Cluj-Napoca, miercuri, 22 martie.

Hramul parohiei Sălișca din Protopopiatul Dej

Hramul parohiei Sălișca din Protopopiatul Dej

În Duminica a XII-a după Rusalii credincioșii din Parohia Sălisca, Protopopiatul Dej, și-au serbat cu anticipație hramul bisericii: „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul”, prăznuit în Biserica Ortodoxă în 29 august. Cu acest prilej, cu binecuvântarea...

Tabăra „O zi de neuitat” în Parohiile Maieru I și II

Tabăra „O zi de neuitat” în Parohiile Maieru I și II

În ziua de 17 august 2023, Parohia Ortodoxă Maieru II, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Maieru I, a organizat tabăra intitulată “O zi de neuitat”, pentru tinerii din localitate. Evenimentul a debutat cu rugăciunea de dimineață, săvârșită în Biserica “Sfântul...

Tabăra Ortodoxă ,,VACANȚĂ ÎN PRIDVORUL BISERICII” la Dumbrăveni

Tabăra Ortodoxă ,,VACANȚĂ ÎN PRIDVORUL BISERICII” la Dumbrăveni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiescop și Mitropolit Andrei, Parohia Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil" din Dumbrăveni, județul Bistrița Năsăud a organizat Tabăra de vară intitulată "Vacanță în pridvorul Bisericii". 70 de copii și tineri din...