Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns la Cluj-Napoca | Mitropolitul Andrei a oferit-o delegațiilor din Eparhie

de | mai 4, 2024

Sfânta Lumină de la Ierusalim, adusă în țară de o delegație a Patriarhiei Române, a ajuns și anul acesta la Cluj-Napoca, sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 20:45, pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din municipiu, unde a fost întâmpinată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Ierarhul a împărțit Sfânta Lumină delegațiilor din cele nouă protopopiate ale Eparhiei, precum și tuturor celor prezenți.

Lumina Sfântă va fi oferită credincioșilor la Slujba Învierii Domnului, începând cu ora 00:00, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, precum și la parohiile din întreaga Arhiepiscopie.

 

Sfânta Lumină s-a pogorât sâmbătă, 4 mai, la ora 14:13, la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Ceremonia a fost condusă de Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului.

https://www.youtube.com/watch?v=v41TAOVPbck

 

Tradiția aducerii Sfintei Lumini din Ierusalim a fost instituită de Patriarhul Daniel în anul 2009, de atunci a fost adusă anual în toate parohiile din România.

Evenimentul primirii Sfintei Lumini poate fi urmărit pe site-ul oficial Trinitas TV, televiziunea Patriarhiei Române.

Aeronava cu delegația care a adus Sfânta Lumină în România a aterizat pe Aeroportul Internațional Otopeni în jurul orei 18:30.

https://www.youtube.com/watch?v=TVQY_-cdShE

 

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Mircea Sime

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA