Sfântul Andrei Cretanul, exemplu de inteligență, cultură și talent

mart. 16, 2021

Sfântul Andrei Cretanul s-a distins printr-o viață curată, prin inteligență , prin cultură și prin talentul poetic.

A avut și el o ispită în viața lui, o ispită intelectuală. Pe vremea aceea se iscase erezia monotelismului, adică aceea erezie care pretindea că Iisus nu a avut două firi, omenească și dumnezeiască, ci o singură fire întrucât cea dumnezeiască a absorbit-o pe cea omenească.

Au fost controverse în această privință. Și el, Andrei Cretanul, pentru o scurtă vreme a fost atras de această erezie. Și-a dat seama, și-a scuturat toată conștiința, dar toată viața a regretat această greșală. Repet, de scurtă durată și fără urmări! Dar și-a reproșat-o ca o foarte mare greșală. Așa că spre sfârșitul vieții a alcătuit Canonul cel Mare din care reiese conștiința împovărată de păcat.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Sfântul Andrei Cretanul, exemplu de inteligență, cultură și talent
Loading
/

Mai multe

Taina Mirului. Ce ne spune Biblia? P1

Taina Mirului. Ce ne spune Biblia? P1

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19:00.

Perioada Triodului

Perioada Triodului

Perioada Trodului este un timp de rugăciune mai intensă, de ascultare mai atentă a Sfintelor Scripturi, o perioadă de pocăință și de înmulțire a faptelor bune, în special a milosteniei arătată față de cei în nevoie, față de cei săraci. Triodul ne cheamă la pocăință și...