Sfințirea bisericii din Boian

de | iun. 12, 2017 | Actualitatea religioasă

Biserica nouă a parohiei Boian din protopopiatul Turda a fost sfințită în prima duminică după Rusalii, numită și duminica Tuturor Sfinților, de Mitropolitul Andrei al Clujului. Construcția locașului de cult a început în anul 2010 și s-a desfășurat cu sprijinul credincioșilor și al autorităților locale.

Târnosirea noii biserici a avut loc înainte de începerea Sfintei Liturghii, în prezența autorităților locale și a unui număr mare de preoți și credincioși din zonă. În cadrul ritualului, noul locaș de cult a fost stropit cu aghiasmă, a fost uns cu Sfântul și Marele Mir, iar în masa altarului s-au așezat sfinte moaște.

În cuvântul de final Părintele Mitropolit a spus că toată jertfa credincioșilor din Boian, a preotului paroh Viorel Feșnic și a tuturor celor care au contribuit la ridicarea noii biserici le va fi răsplătită de Dumnezeu:

În cadrul Sfintei Liturghii, după citirea Evangheliei, ÎPS Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, în care a explicat de ce prima duminică după Rusalii se numește Duminica Tuturor Sfinților:

La finalul Liturghiei, Înaltpreasfințitul Andrei a oficiat un parastas pentru ctitorii bisericii care au trecut la cele veșnice. Tot atunci, Părintele Mitropolit l-a ridicat pe părintele Viorel Feșnic la rangul de iconom stavrofor și a oferit diplome de aleasă cinstire celor care au contribuit la ridicarea bisericii.

Ultimele articole

Sfințirea ansamblului parohial din cartierul clujean Borhanci

Sfințirea ansamblului parohial din cartierul clujean Borhanci

În Duminica a 4-a din Postul Mare (a Sfântului Ioan Scărarul), 26 martie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfântul...

Binecuvântare arhierească pentru credincioșii din Poiana Ilvei

Binecuvântare arhierească pentru credincioșii din Poiana Ilvei

În Duminica a 4-a din Postul Mare (a Sfântului Ioan Scărarul), 26 martie 2023, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a binecuvântat comunitatea parohială din Poiana Ilvei, județul...