Sfințirea bisericii din Boian

de | iun. 12, 2017

Biserica nouă a parohiei Boian din protopopiatul Turda a fost sfințită în prima duminică după Rusalii, numită și duminica Tuturor Sfinților, de Mitropolitul Andrei al Clujului. Construcția locașului de cult a început în anul 2010 și s-a desfășurat cu sprijinul credincioșilor și al autorităților locale.

Târnosirea noii biserici a avut loc înainte de începerea Sfintei Liturghii, în prezența autorităților locale și a unui număr mare de preoți și credincioși din zonă. În cadrul ritualului, noul locaș de cult a fost stropit cu aghiasmă, a fost uns cu Sfântul și Marele Mir, iar în masa altarului s-au așezat sfinte moaște.

În cuvântul de final Părintele Mitropolit a spus că toată jertfa credincioșilor din Boian, a preotului paroh Viorel Feșnic și a tuturor celor care au contribuit la ridicarea noii biserici le va fi răsplătită de Dumnezeu:

În cadrul Sfintei Liturghii, după citirea Evangheliei, ÎPS Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, în care a explicat de ce prima duminică după Rusalii se numește Duminica Tuturor Sfinților:

La finalul Liturghiei, Înaltpreasfințitul Andrei a oficiat un parastas pentru ctitorii bisericii care au trecut la cele veșnice. Tot atunci, Părintele Mitropolit l-a ridicat pe părintele Viorel Feșnic la rangul de iconom stavrofor și a oferit diplome de aleasă cinstire celor care au contribuit la ridicarea bisericii.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...