Sfințirea capelei mortuare din Visuia

de | iul. 15, 2023

Sâmbătă, 15 iulie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Visuia, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din localitate.

De dimineață, în biserica parohială din localitate, protopopul de Beclean, preotul Cristian Dragoș, alături de un sobor de clerici, a oficiat Sfânta Liturghie. Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. La chinonic, interpreta de muzică populară Diana Fechete Lupuț a cântat pricesne.

De la ora 12:00, comunitatea parohială a primit vizita și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei. Ierarhul a sfințit noua capelă mortuară din localitate, ridicată cu sprijinul Primăriei Miceștii de Câmpie, de care aparține administrativ-teritorial localitatea Visuia. La finalul slujbei, Mitropolitul Clujului a rostit un cuvânt de învățătură și i-a felicitat pe toți cei implicați în viața și activitățile parohiei.

Preotul paroh Călin Pop a mulțumit ierarhului, oficialităților și celor prezenți. În semn de prețuire și recunoștință, acesta i-a oferit Înaltpreasfinției Sale o icoană cu Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii parohiei.

Pentru întreaga activitate pastorală și administrativă, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei l-a hirotesit iconom, cu dreptul de a purta brâul roșu, pe preotul paroh Călin Pop, iar pe primarul comunei Miceștii de Câmpie, Ioan Becan, l-a distins cu Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”. De asemenea, alți binefăcători au primit diplome de aleasă cinstire.

Au participat numeroși credincioși, precum și oficialități locale și județene, în frunte cu subprefectul județului Bistrița-Năsăud – Ioan Zăgrean.

Scurt istoric

Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Visuia a fost construită între anii 1984-1990, iar în decursul anului 1988 a fost împodobită cu pictură în tehnica frescă, prin osteneala credincioşilor, în timpul păstoririi preotului paroh Simion Negruşa. Biserica a fost sfințită la data de 26 august 1990, de către Arhiepiscopul Teofil Herineanu. Anul acesta, lăcașul a fost renovat la exterior.

În decursul anului, pe lângă activităţile pastoral-misionare, Parohia Visuia organizează diverse activităţi cu tinerii, dintre care amintim: tabere de vară, cateheze, jocuri, cântece și întâlniri tematice folositoare educației lor.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Robert Crișan

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Joi, 30 noiembrie 2023, Biserica Ortodoxă Română îl sărbătoreşte pe Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...