Siguranţa pelerinilor de la Mănăstirea Nicula, asigurată de jandarmi, polițiști și pompieri

de | aug. 14, 2018 | Actualitatea religioasă

Pentru desfăşurarea într-un climat de siguranţă a hramului Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula, peste 220 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, în cooperare cu poliţişti şi pompieri, asigură măsurile de ordine publică în zonă.

Jandarmii sunt prezenţi în zona mănăstirii încă de luni, 13 august 2018, dar și pe traseele spre așezământul monahal. De asemenea, vor fi la datorie în timpul pelerinajului „La Nicula colo-n deal”, ce se va desfașura marți, în ajunul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, de la biserica „Sfântul Nicolae” din Gherla până la Mănăstirea Nicula, pentru evitarea producerii oricăror fapte de natură antisocială.

Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca recomandă tuturor pelerinilor să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să îşi supravegheze obiectele de valoare deținute şi să evite implicarea în orice fel de incident. În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, se pot adresa direct jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică, sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

La hramul mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula sunt așteptați , așa ca-n fiecare an, zeci de mii de credincioși.

 

 

Ultimele articole

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P2

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P2

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură” susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19.00.20