Simpozion internațional dedicat spiritualității satului românesc, organizat la Cluj-Napoca

de | nov. 1, 2019

Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca organizează în perioada 4-6 noiembrie 2019 Simpozionul internațional „Satul și spiritul românesc, între tradiție și actualitate. Lectura Sfintei Scripturi și provocările transmiterii credinței”.

Evenimentul  face parte din suita de manifestări științifice ale facultății, proiectate pentru anul universitar 2019-2020, și se încadrează în seria celor organizate cu prilejul proclamării de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anului 2019 ca „Anul omagial al satului românesc (al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari)” și „Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu şi al traducătorilor de cărţi bisericeşti”. Întâlnirea științifică va avea loc  la sediul instituției de învățământ, str. Episcop Nicolae Ivan f.n.

În acest context, Universitatea „Babeș-Bolyai” va oferi profesorului român de studii biblice, pr. phd. Eugen J. Pentiuc, de la Hellenic College HOLY CROSS Greek Orthodox School of Theology, Brookline Massachusetts, SUA titlul de Doctor Honoris Causa. Ceremonia va fi organizată marți, 5 noiembrie 2019, de la ora 12:00, în Aula Magna a Universității Babeş-Bolyai (str. M. Kogălniceanu nr.1).

Distincţia este acordată în urma propunerii formulate de reprezentanţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă pentru contribuția deosebită la dezvoltarea studiilor de bizantinologie în mediul universitar și de cercetare european, pentru promovarea studiilor neo-elenistice și de balcanologie, precum și pentru colaborarea sa susținută cu mediul academic românesc, informează organizatorii.  

 Laudatio va fi citit  de Pr. prof. Ioan Chirilă, președintele Senatului UBB, și de Pr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...