Simpozion național de Teologie | Zeci de teologi și studenți-doctoranzi vor discuta la Cluj despre rugăciune și isihie

de | mai 25, 2022

În perioada 30-31 mai 2022, Școala Doctorală „Isidor Todoran” a Facultății de Teologie Ortodoxă, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, organizează tradiționalul simpozion dedicat studenților-doctoranzi, intitulat „Teologie, rugăciune, isihie”. Ediția din acest an se va desfășura în format hibrid, atât în format fizic, cât și online.

Simpozionul, organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, este încadrat în șirul evenimentelor academice din facultate, în contextul anului omagial 2022, proclamat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca „An omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și „An comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”.

Timp de două zile, zeci de doctoranzi de la toate școlile doctorale de teologie din țară, împreună cu îndrumătorii și  profesorii lor, avându-i alături și pe cei doi ierarhi ai Arhiepiscopiei Clujului, vor prezenta și dezbate diferite teme și probleme de actualitate care se încadrează în tematica manifestării științifice.

Deschiderea oficială a simpozionului va avea loc luni, 30 mai, la ora 9:00, la sediul facultății din Campusul Universitar „Nicolae Ivan”, în sala de muzică „Vasile Petrașcu”, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a conducerii instituției de învățământ teologic clujean, a doctoranzilor participanți și a altor invitați.

Închiderea manifestării științifice și prezentarea concluziilor vor avea loc marți seara, 31 mai, ora 20:00, în prezența Preasfințitului Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Programul integral poate fi consultat pe site-ul facultății, iar link-ul de conectare în mediul online este disponibil aici.

Simpozion național de Teologie | Zeci de teologi și studenți-doctoranzi vor discuta la Cluj despre rugăciune și isihie

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Clujenii sunt invitați să participe duminică, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru...

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Sâmbătă, 15 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Arșița, comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei...