Slujbă de pomenire pentru victimele cutremurului din Italia, săvârșită de PS Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei

de | aug. 29, 2016 | Actualitatea religioasă

Duminică, 28 august 2016, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Parohia Sfântul Ierarh Iosif cel nou de la Partoș, din Rieti – provincie care a fost afectată cel mai mult de pe urma cutremurului din noaptea de 24 August. În timpul slujbei au fost pomeniți toți cei adormiți, dar și cei vii care au avut de suferit de pe urma tragicului eveniment.

phoca_thumb_l_IMG-20160828-WA014La sfârșitul Sfintei Liturghii a avut loc slujba parastasului pentru toți cei care au trecut la Domnul în urma devastatorului cutremur, iar în cuvântul final Preasfinția Sa i-a încurajat pe toți cei care au avut de suferit și pe toți voluntarii care au contribuit la ajutorarea sinistraților, aducând mângâiere și consolare celor prezenți.

După Sfânta Liturghie, PS Siluan împreună cu Excelența Sa, domnul Ambasador George Bologan și doamna Ministru delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, Maria Ligor, care au participat și la slujba de dimineața, au vizitat spitalul din Rieti, unde mai mulți conaționali au fost mângâiați prin rugăciune, prin cuvânt și prin câteva daruri din partea Episcopiei.

După amiază, toți au vizitat localitatea Amatrice și campusul special amenajat pentru sinistrați, unde se află mai multe familii de români. Preasfinția Sa a petrecut un moment de comuniune cu cei aflați în campus și a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în salvarea celor aflați sub dărâmături.

Marți, 30 August, Preasfinția Sa va participa la funeraliile de stat care vor avea loc în localitatea Amatrice, pentru toți cei trecuți la Domnul în urma cutremurului devastator.

Ne rugăm ca Domnul să-i ierte pe toți cei adormiți, să aducă mângâiere celor îndoliați și grabnică însănătoșire tuturor celor aflați în spital.

 

sursă: http://www.episcopia-italiei.it/

Ultimele articole

17 octombrie – Sf. Prooroc Oseea; Sf. Cuv. Mc. Andrei Criteanul Duminica a XXI-a după Rusalii (a Sf. Părinţi de la Sinodul al VII-lea Ecumenic; Pilda semănătorului; Rugăciunea lui Iisus)

17 octombrie – Sf. Prooroc Oseea; Sf. Cuv. Mc. Andrei Criteanul Duminica a XXI-a după Rusalii (a Sf. Părinţi de la Sinodul al VII-lea Ecumenic; Pilda semănătorului; Rugăciunea lui Iisus)

Misiunea profetică a a lui Oseea, fiul lui Beeri din seminția lui Isahar, s-a desfășurat în regatul Israel în timpul regelui Ieroboam al II-lea și a urmașilor lui, precum și în regatul Iuda în timpul regilor Uzia, Iotam, Ahaz și Ezechie (790-725 î. Hr.), fiind...

Despre Părintele Iosif Vatopedinul

Despre Părintele Iosif Vatopedinul

Când Gheronda Iosif a ajuns să aibă el însuși obște, le spunea părinților spre folos duhovnicesc, următorul lucru: „La prima mea mănăstire, munceam cel puțin 16 ore pe zi. Și cu toate acestea, am citit cu atenție tot Vechiul Testament de 3 ori. Am citit cele 14...